Bergschenhoek - Dit weekend stonden er 592 postduiven van PV de Vrijheid aan de start in Quirevrain. Voor de meeste duiven was het rond de 185 km vliegen. Er waren 148 prijzen te verdelen. Van Comb. Romein-Klein deden er 128 duiven mee en werden er 53 prijzen gewonnen. Van Antoon v.d. Burg vlogen er 54 mee, waarvan er 39 prijs hadden. Dat zijn mooie resultaten.
Eén liefhebber spande de kroon met 22 duiven en 21 prijzen. Dat is Marcel Kennepohl.Hij noteerde de 1e, 2e, 6e, 15e, 16e, 20e enz. Duivin 2019-1623963 verwachtte Marcel bij het inkorven als eerste thuis. Dit wordt de eerst getekende genoemd. Vorige week won dit duivinnetje de 3e prijs en deze week een mooie 6e prijs.
De winnaar van vorige week Antoon v.d. Burg moest het deze week doen met de 3e prijs, maar ook de prijzen 7 t/m 14. Op plaats 4 Ton van Weelden, 5e werd Comb Romein-Klein. De 'waardenbon' ging deze week naar Aad van Ardenne met prijs 66.
Zo beleven de leden van PV de Vrijheid elke week spanning en plezier aan de duivensport. Er wordt tegen elkaar gestreden, maar in deze sport kan men ook niet zonder elkaar. Zo verzorgt Sjanet Huurman al jaren het digitale gedeelte, dit alles op vrijwillige basis. Zonder het digitale aspect kan men niets, want de snelheden, overzichten en uitslagen worden digitaal berekend.
Het inkorven, het laden en het schoonmaken wordt met elkaar gedaan. Kampioen of niet, een ieder doet zijn deel naar kunnen. Maar als de vrachtwagen het terrein verlaat zijn ze concurrenten.
Nadat de duiven weer thuis zijn gekomen, worden ze alweer klaar gepoetst voor volgende week als Peronne op het programma staat. Het weer wordt nauwlettend gevolgd en soms is het nodig de voeding hier op af te stemmen.