Ook aanvoerder Jay Zandbergen een blijvertje

Jeugdspelers stromen in bij TOGB

Berkel en Rodenrijs - TOGB werkt aan zijn toekomst. Jonge spelers uit de eigen jeugd sluiten voor het komende voetbalseizoen aan bij de selectie van de nieuwe trainer Mark Schuur. Vanuit de groep onder de 23 jaar zijn dat doelman Colin Kraaijbeek en centrale verdediger Max de Winkel.

Rien Kuyvenhoven

Keeper Colin Kraaijbeek is net 19 geworden en stapt over van de onder 23 naar de zondagselectie, waar hij de concurrentie met de andere keepers in de selectie van Schuur aan zal gaan. Colin: “Gedurende mijn periode in de jeugd bij TOGB heb ik geregeld meegetraind met het eerste. Hierdoor ken ik de groep en heb ik al een aantal keer ervaren wat het niveauverschil is. Het is fysieker en zakelijker. Ook ligt de intensiteit tijdens de trainingen bij de senioren hoger.”
Max de Winkel (17) zal de benjamin in de groep zijn. De Winkel heeft de gehele jeugdopleiding van TOGB doorlopen. Hij begon als speler in de F4 en heeft daarna jaarlijks in de selectieelftallen van TOGB laten zien een enorm talent te zijn. Hij mag komend jaar proberen zich in de basis te spelen en bewijzen dat hij het Hoofdklasse niveau aankan. De Winkel: "Ik zal tegen spelers komen te staan die sterker en slimmer zijn dan in de jeugd. Ik verwacht dat ik in het begin wel zal moeten wennen aan het niveau. Mijn handelingssnelheid en fysiek zullen daardoor verbeteren, waardoor ik me hopelijk snel zal aan het seniorenvoetbal zal aanpassen".

Blijvers

Dertien spelers uit de huidige selectie gaven eerder al aan ook komend seizoen te willen blijven. Daar komt een vijftal bij. Verdediger en linkspoot Jordan Weegman zal aan zijn vierde seizoen als selectiespeler beginnen. Ook de spelbepalende middenvelder Zackaria Doumajd en de ervaren verdediger Youness Assaih blijven de kleuren van TOGB verdedigen. De kopsterke centrumspits Sven Paternot begint aan zijn derde seizoen op Het Hoge Land. Tot slot heeft ook aanvoerder Jay Zandbergen aangegeven te zullen blijven. Zandbergen is de laatste jaren uitgegroeid tot een steunpilaar in de zondagselectie en was dit seizoen aanvoerder van de TOGB-zondagselectie.

Vertrekkende spelers

Komend seizoen kan Mark Schuur geen beroep meer doen op een vijftal spelers. Jesper Stijnman stopt als selectiedoelman, maar blijft wel aan als jeugdtrainer. Stijnman wordt samen met Bas Mourits trainer van TOGB JO12-1. Aanvaller Yousif de Kock gaat terug naar zijn oude liefde BVCB. Centrale verdediger Dewi van Wijchen gaat terug naar jeugdliefde Oliveo. Ook verdediger Nagier Bonavacia vertrekt bij TOGB. Niet bekend is waar hij zijn voetbalcarrière zal vervolgen.

De staf

De afgelopen weken kwam naar buiten dat Mark Schuur komend seizoen hoofdtrainer van TOGB zal zijn. Schuur zal een zeer ervaren staf aantreffen op Het Hoge Land. Zo blijft keeperstrainer Pim Doesburg (jr.) nog een jaar actief en begint hij aan zijn tiende seizoen. Materiaalman John Baard heeft eveneens zijn jawoord gegeven voor komend seizoen. John gaat hiermee zijn 38e seizoen in bij de zondagselectie van TOGB. Sander den Uijl is ook weer van de partij en wordt de teamleider van de ploeg en gaat hiermee zijn vijftiende seizoen in bij de zondagselectie. Ook ex-voetbalprof Roland Bergkamp zal weer actief zijn in de staf en zal Schuur assisteren en als spitsentrainer aan de slag gaan. Winston Baisie zal ook komend seizoen conditie-, kracht- en stabiliteittrainer van de zondagselectie zijn. Frank Heintjes is komend seizoen wederom teammanager. De benoeming van de nieuwe assistent-trainer coach van de zondagselectie laat nog even op zich wachten.