Hockey Vereniging Bleiswijk timmert sportief aan de weg

Bleiswijk – Hockey en leuke activiteiten staan weer centraal nu ook bij HVB (Hockey Vereniging Bleiswijk) de hekken op Sportpark Merenveld weer voor de leden geopend zijn om sportief aan de slag te gaan met hun sport. Dat ook de jeugd daar heel veel zin in heeft bleek vorig weekend tijdens twee super leuke Next Level Trainingsdagen op de velden van HVB. De coördinatie van dit sportevenement lag in handen van Kicks n Sticks.

Trees Borkus-Henskens

Kicks n Sticks is enkele jaren geleden ontstaan vanuit een enthousiaste groep verenigingsmensen, sporters, ouders en leerkrachten met als doel zo veel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen. Kinderen maken op een speelse manier en zonder prestatiedruk kennis met vormen van sport. Sinds september vorig jaar is de Bleiswijkse hockeyvereniging een leuke samenwerking aangegaan met Kicks n Sticks. Zij verzorgen clinics en hockeykampen. Ook is met hen de samenwerking opgestart voor de Peuter en Kleuter hockey voor de leeftijdsgroep van 2 tot en met 5 jaar. Voor kinderen van 2 tot 4 jaar doen de ouders mee met de training. Deze trainingen zijn binnen en worden gecombineerd met kleur, muziek en motoriek.

Miloe

In eerste instantie stond eerder dit jaar een mei-kamp op de agenda, maar de corona zette daar een fikse streep doorheen. Gelukkig konden nu wel de – ditmaal voor het tweede jaar georganiseerde - twee trainingsdagen doorgaan. Alle jongens en meisjes tussen de 5 en 14 jaar mochten zich daar voor inschrijven. Zaterdag meldden zich in totaal 47 deelnemers; zowel leden als introducés. Ze hadden er duidelijk zin in er een leuk, maar vooral sportief en leerzaam weekend van te maken.
Miloe de Jaeger, speelster bij Jong Oranje, verzorgde op zaterdag een leuke clinic voor alle kinderen. Ze gingen met elkaar aan de slag met nieuwe hockey skills, tricks en challenges en uiteraard mochten de meettrainingen niet ontbreken. Om de trainingsdagen zo leuk en leerzaam mogelijk te maken werden deze onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën: 4-5, 6-8, 9-11 en 12-14 jaar. De trainingsdagen begonnen tussen half negen en half tien en eindigden tussen drie en vier uur. Met twee dagen van in- en ontspanning, helemaal gericht op het hockeyspel. Tijdens deze dagen waren de richtlijnen van het RIVM, de protocollen van het NOC-NSF en de protocollen van de KNHB leidend. Ouders mochten hun kinderen buiten het sportcomplex alleen maar brengen en halen. Om vervolgens thuis de leuke verhalen van de dag aan te kunnen horen.
Ondanks dat de hekken aan het einde van het seizoen open stonden en het leek of er gehockeyd kon worden gaan de trainingen nu allemaal even in de zomerstop.

Vooruit kijkend

Vanaf september start HVB weer met de groep Peuter en Kleuter hockey. “Onze lessen zitten vol spel en plezier en zijn zó uitgedacht, dat de kinderen precies de juiste technieken en bewegingen leren die later van pas komen als je gaat hockeyen of voetballen,” weet een van de trainers van Kicks n Sticks. “We leren de kinderen de grondvormen van bewegen. Daarnaast leren ze spelenderwijs om beter te communiceren en samen te werken. We maken ook gebruik van educatief spelmateriaal. Om op een speelse manier en zonder prestatiedruk niet alleen goed te bewegen maar ook te tellen, kleuren en vormen te herkennen.” Inschrijven hiervoor kan via de website.
Er komt ook weer een tweedaags herfstkamp in de vakantie aan voor kinderen tot 12 jaar. Het herfstkamp is ook voor kinderen buiten HVB.