Filerijden bij start verkoop Rodenrijse Velden

Berkel en Rodenrijs – Geen zaal afgehuurd om donderdag 25 juni van start te gaan met de verkoop van woningen. Ditmaal organiseerde Janssen de Jong Projectontwikkeling een digitale verkoop van de woningen in fase 1 van nieuwbouwproject Rodenrijse Velden te Berkel en Rodenrijs. Alle verkoopstukken - waaronder de brochure – waren vanaf die dag online beschikbaar. Voor degenen die graag een fysieke brochure wilden hebben werd door medewerkers van Lagerweij en Fonk Makelaars een drive-thru georganiseerd waarbij geïnteresseerden een brochure kregen uitgereikt.

Trees Borkus-Henskens

Nieuwbouwplan Rodenrijse Velden ligt aan de Rodenrijseweg (achter de Bonfut) in Berkel en Rodenrijs. De voormalige palletfabriek Hordijk maakt plaats voor in totaal 117 woningen. Het gevarieerde aanbod bestaat uit appartementen (huur), twee-onder-één-kapwoningen, drie-onder-één-kapwoningen, rijwoningen (huur en koop) en vrijstaande woningen. Fase 1 omvat 54 woningen. Het plan is ontwikkeld door Project I B.V., een samenwerkingsverband van Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de ontwikkeling van de woningen en het openbaar gebied.

Drive-thru en online verkoop

Er bleek donderdagavond tussen zeven en negen uur grote belangstelling voor de Hordijk locatie. Meteen al vanaf het begin vormde zich een rij wachtenden die graag meer wilden weten over de woningen. Met een brochure en een fraaie tak orchideeën togen zij vervolgens huiswaarts om daar op hun gemak de informatie door te lezen en te bekijken. Ook op de website www.rodenrijsevelden.nl staat inmiddels alle relevante informatie over het project en uiteraard kan ook de makelaar alle informatie over de woningen verstrekken. Men kan zich inschrijven tot en met donderdag 2 juli. Fase 1 bestaat uit 54 woningen: rijwoningen, twee-onder-een-kap- en drie-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen met een vanaf prijs voor de rijwoningen van € 375.000,- V.O.N..

Grote belangstelling

Er bleek dus grote belangstelling voor dit plan waarvoor zich inmiddels al ruim veertig mensen hebben ingeschreven en waar ook vrijdag veelvuldig over werd getelefoneerd en gemaild. Een van de medewerkers die present was om de brochures uit te reiken vertelde na afloop: “Gezien het aantal brochures dat nu resteert hebben we er vanavond ruim 250 uitgereikt. We kregen veel positieve reacties op deze noodzakelijke, maar ook originele manier van starten met een verkoop. De bezoekers waren blij dat er eindelijk – na een lange voorbereidingstijd - nu meer bekend werd en ze konden inschrijven. Ook reageerde menigeen met een ‘twee frites en twee milkshakes’ of een andere bestelling, aansluitend bij de gebruikelijke food drive-ins.”
Er zal zo snel mogelijk gestart worden met de bouw; naar verwachting begin volgend jaar als alle gesprekken met de (toekomstige) kopers zijn geweest en de handtekeningen gezet.