Berkel schiet andermaal met scherp

Berkel en Rodenrijs - Het optreden van Berkel deze competitie roept toch wel enkele vragen op. Vorige week moest de winst bij SVC '08 worden gelaten, terwijl de week ervoor Wateringseveld/Kranenburg met 12-0 werd verslagen. Afgelopen zaterdag was het andermaal prijsschieten op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. Na een moeizaam eerste kwartier werd het bezoekende Kagia met een 7-3 nederlaag naar huis gestuurd. Fraai, maar toch ook gemengde gevoelens wat betreft de instelling.

Rien Kuyvenhoven

Hoe een wedstrijd kan kantelen. Daar was de confrontatie tussen Berkel en Kagia een duidelijk voorbeeld van. Het eerste kwartier domineerden de gasten die met enkele vlijmscherpe combinaties de Berkelse verdediging nogal eens in de problemen bracht. Wat Berkel echter in het verdere verloop van de wedstrijd wel zou gaan lukken daar had Kagia moeite met het doeltreffend afronden van een paar goede aanvallen. Dat het na ruim vijf minuten spelen al 0-1 zou staan, was dan ook verdiend voor de ploeg uit Lisserbroek. Het zou de grootste ergernis zijn voor Berkel-trainer Jan van der Lugt die na afloop terugkwam op vorige week en op het begin van deze wedstrijd tegen Kagia. "Te slap beginnen en je tegenstander te veel ruimte geven", was zijn oordeel over de eerste fase van de wedstrijd. Die instelling bleek al vroeg toen Berkel tegen een achterstand moest aankijken door een treffer van Tijs van der Schinkel die uit de voorzet van links raak schoot, 0-1.
Het moet gezegd worden, dat de ploeg van trainer René Ras in het vervolg geen voet meer aan de grond kreeg bij Berkel. Achtereenvolgens, en nog wel binnen een kwartier, zagen Pieter van der Breggen, Emiel van der Breggen en Freek van der Velden kans de achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong met fraaie doelpunten, waarna Thom van Leeuwen nog voor de thee het kwartet zou volmaken, 4-1.
De in de tweede helft met een blessure uitgevallen Erwin van der Stoep was in de tweede helft nog wel mede-verantwoordelijk voor de verdere productie bij de thuisclub. Er volgde een doelpunt van Leon Rensink, voorzet Freek van der Velden die vervolgens ook de aangever was bij het doelpunt van weer Emiel van der Breggen en zelf nummer zeven voor zijn rekening nam. Een strafschop tegen, 7-2, en slordig weggeven van nummer drie bracht uiteindelijk de monsterscore op het bord.

Gemengde gevoelens

Ook Erwin van der Stoep had gemengde gevoelens over met name het begin van de wedstrijd. "Ja, zeg het maar, het was weer 'dat doen we wel even'. We begonnen veel te slap aan deze wedstrijd terwijl we vooraf echt wel de intentie hadden om voor drie punten te gaan. Die instelling hadden we verleden week niet. Dat deze tegenstander het ons het eerste kwartier niet makkelijk zou maken was zeker niet goed. Maar met een 4-1 voorsprong de rust in gaan, dat voelt wel lekker en nu hebben we het ook na rust goed opgepakt. Maar het mooiste is dat we uit de drie gespeelde wedstrijden na de stop een doelsado hebben van negentien voor en drie tegen. En daarvoor konden we maar moeilijk tot scoren komen. Zo moet deze jonge groep ook alles een keer meemaken. Wat ik gehoord heb, zijn we ook volgend jaar nog bij elkaar. Niemand heeft zich uitgesproken weg te gaan en met deze jeugdige selectie is best wel wat mogelijk.
Jan van der Ligt zegt genoten te hebben deze middag. "Maar er zijn nog punten die voor verbetering vatbaar zijn. Scherp aan de wedstrijd beginnen is daar één van. Daar ben ik als trainer mede-verantwoordelijk voor en daar gaan we nog meer de nadruk op leggen."