Bleiswijk - Weidevogels heeft ook zijn vijfde wedstrijd weten te winnen en is nu alleen koploper. Afgelopen zaterdag wisten de Bleiswijkers de nummer drie uit de poule, Twist uit Vlaardingen, weg te zetten (21-16).
Weidevogels zette direct de toon door een doelpunt te scoren in de eerste aanval. De Bleiswijkse ploeg wist echter niet door te zetten. Dit zorgde voor een spannende eerste helft waarbij de doelpunten om en om gemaakt werden. De marge was dan ook nihil in de rus: 8-7.
Na de rust werd door Twist meteen de 8-8 gemaakt. Weidevogels zette nu echter wel door en wist uit te lopen tot een 13-9 voorsprong. Halverwege de tweede helft deed Twist iets terug door driemaal kort achter elkaar te scoren en daardoor de marge te verkleinen tot een. Dichterbij kwam de ploeg uit Vlaardingen niet. Door doorzettingsvermogen en de juiste mensen uit te spelen liepen de Bleiswijkers uit tot een 19-13 voorsprong. Deze laatste sprint zorgde ervoor dat Twist brak. Weidevogels speelde vervolgens de wedstrijd volwassen uit.
Na de eerste vier wedstrijden gewonnen te hebben, deelde Weidevogels tot afgelopen zaterdag de koppositie met het Zeeuwse Tjoba. Door het eerste verlies van de Zeeuwen pakt Weidevogels voor het eerst dit seizoen alleen de koppositie, wat een overwinning als deze alleen maar beter laat smaken.
Volgende week speelt Weidevogels haar laatste thuiswedstrijd op het veld van dit najaar. Zij mogen het dan gaan opnemen tegen Reeuwijk.