Ladies Ride doet Lansingerland aan

Lansingerland – Vrolijke gezichten, witte shirts en roze accenten; zondagmiddag 22 september was de parkeerplaats voor het gemeentehuis van Lansingerland het domein van de tweeduizend deelnemers aan de ook dit jaar weer georganiseerde Ladies Ride. Een fietstoer die – zoals de naam al doet vermoeden – uitsluitend bestemd is voor vrouwen die het leuk vinden samen een rit door de omgeving te maken.

Trees Borkus-Henskens

Het doel van de tocht, die zondagochtend van start ging in Rotterdam, is om jong en oud in beweging te krijgen en dat was duidelijk gelukt. Moeders, dochters, vriendinnen, buren stapten met elkaar op de fiets om gezellig samen één van de drie afstanden te fietsen door de regio met onderweg Lansingerland als een van de rustplaatsen.
Eric Corton, naast zanger en acteur tevens presentator en diskjockey, schoot de dames weg in Nesselande. De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden waaraan ze konden deelnemen: de 35, 65 of 100 km. Alle routes hadden halverwege een gezellig rustpunt bij het gemeentehuis van Lansingerland. Hier konden de deelnemers wat eten en drinken en uitrusten voordat ze van start gingen met de tweede helft. De Ladies Ride toont haar maatschappelijke betrokkenheid door de deelnemers de mogelijkheid te bieden op vrijwillige basis een donatie te doen ten bate van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Aan de start stonden niet alleen ‘gezelligheidsfietsers’, maar ook teams die met name de 100 km zagen als een goede trainingsronde. Met onder hen Chantal Blaak die deelnam in een team en ook halverwege even neerstreek bij het gemeentehuis.