After Summer Party HBR in teken van The Highland Fairytales

Berkel en Rodenrijs – Je kon zaterdag 31 augustus zo maar onverwacht een sprookjesfiguur tegenkomen op en rond de velden van Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs op sportpark Het Hoge Land. Traditiegetrouw stond in het laatste weekend van de zomervakantie de After Summer Party (ASP) op de agenda. Inmiddels de tiende editie van het toernooi voor veteranen en veterinnen met elk jaar een ander thema. Ditmaal werd gekozen voor The Highland Fairytales.

Trees Borkus-Henskens

In totaal schreven 22 teams zich in voor dit leuke toernooi die allemaal een originele (sprookjes)naam verzonnen als teamnaam. Teams vanuit de hele regio, maar ook een uit Duitsland en Noord-Brabant. Van HBR zelf stonden zes teams die dag op het veld. Driekwart van de deelnemers kent elkaar van vorige toernooien of van het spelen met en tegen elkaar in de competitie. Het ASP is altijd weer een mooi begin van het nieuwe speelseizoen.
De wedstrijden gingen op de zonnige zaterdagochtend om elf uur van start voor de veteranen en veterinnen (30+) waarna op alle velden gespeeld kon worden en de teams elkaar in de pauze en bij de wisseling troffen op het gezellige terras dat ditmaal speciaal was voorzien van grote partytenten om alle weertypen voor te zijn. Geschuild hoefde er gelukkig niet te worden, maar afkoeling in de schaduw na een potje hockey was de hele dag meer dan welkom.
Rond de klok van half vijf klonk het laatste signaal en verzamelden alle deelnemers zich op en rond het terras, wachtend op de prijsuitreiking.
De Orginaliteitsprijs dames was voor het team Bewitched, bij de heren voor het team Hans & Biertje. Kampioen van de dag bij de heren werd het team De gelaarsde Push en Ice Ice Baby tweede. Bij de dames mochten de Rotjessmurfen de eerste prijs in ontvangst nemen en Victoria’s secret de tweede.
Vervolgens kon er nog lang worden nagefeest met muziek van live set dj Russel + Sax; tot het ‘naar bed naar bed zei Duimelot!’ klonk en iedereen huiswaarts toog.