Bleiswijk - Weidevogels is niet goed uit de voorjaarsvakantie gekomen. Op bezoek bij ODO ging de ploeg van Peter de Waard onverwacht onderuit: 23-14.
Het begin van de wedstrijd leek op de andere wedstrijden die Weidevogels tegen ODO speelde: moeizaam en met weinig verschil tussen de ploegen. Na de 6-6 ging het echter mis voor Weidevogels. De ploeg scoorde niet meer voor de rust en keek daardoor bij de pauze tegen een 11-6 achterstand aan.
In de tweede helft lukte het Weidevogels niet om deze achterstand te repareren. Sterker, ODO liep alleen maar verder weg naar 19-9. Weidevogels had niets meer in te brengen en verloor uiteindelijk met 23-14.
"Ik denk dat we kunnen spreken van een totale off-week, het was heel de week al niet best", aldus De Waard. "Ik denk dat de twee weken rust ons niet goed hebben gedaan." Door het verlies is de top twee verder uit zicht voor Weidevogels en speelt de ploeg eigenlijk nergens meer om. Daardoor kan het lastig zijn voor de ploeg om alles uit zichzelf te halen. "Het zijn nog twee potjes, waarvan eentje thuis dan is het altijd wat makkelijker opladen", zegt de hoofdcoach. "Daarnaast hebben we voor het veld nog wel wat huiswerk want dat is een loodzware poule!"
Aankomende zaterdag speelt Weidevogels de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen hekkensluiter Roda, waar de Bleiswijkers eerder met 17-20 van wonnen. De wedstrijd start om 17.20 uur in Sporthal de Rijneveen in Bleiswijk.