Jurg Vlastra voor de derde maal eerste in Friesland

Nieuwehorne - Uniek, uitdagend en uitbundig. Zo mag de Survivalrun Run in Nieuwehorne zeker genoemd worden. Zondag 3 maart vond de vierde editie van de Groenewegen U3 Run plaats. Een survivalrun met een eigen karakter. Met dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap voor de jeugd. Het Berkelse lid van Outdoor Valley, Jurg Vlastra (15), eiste voor de derde maal dit seizoen de eerste plaats op.

Alle survivalclubs in Nederland worden tijdens deze run uitgedaagd hun beste drie atleten in een team af te vaardigen om tegen elkaar te strijden. Door samenwerking met vele landeigenaren, Staatsbosbeheer, de gemeente Heerenveen, Scoren voor Gezondheid, Plaatselijk Belang en vele vrijwilligers was er in een prachtige omgeving een schitterend parcours gebouwd.
Een combinatie van hindernissen door het dorp, soms letterlijk door de achtertuin van een vrijwilliger, weilanden en mooie bosschages. Het werd voor Jurg Vlastra een nek-aan-nekrace in de jeugdcategorie. De zware hindernissen pleegden een aanslag op de conditie van de jonge sporters.
De wedstrijden tellen mee voor het Open Nederlands Kampioenschap waar Vlastra nu bij de bovenste drie blijft strijden voor een goede klassering.
Jurgen Vlastra na afloop over zijn goede klassering: "Het was zwaar met veel geklim. Maar ik kon met twintig seconden voorsprong als eerste over de streep komen. Twintig seconden lijkt misschien niet veel, maar als alles goed gaat is het genoeg. Bij een foutje ben je die seconden zo kwijt. Friesland is misschien wel ver weg, maar in de omgeving van Lansingerland zijn er niet zoveel mogelijkheden. Zondag is er weer een wedstrijd in Friesland, in Kooterstille."