Lansingerland - De voetbalcompetitie van het afgelopen weekeinde heeft winst opgeleverd voor BVCB, Soccer Boys en TOGB. De Vrouwen van Berkel en hun mannelijke collega's moesten verlies incasseren. Beide elftallen zullen alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te voorkomen.

Rien Kuyvenhoven

Papendrecht - BVCB: 1-4

De uitbeurt in en tegen Papendrecht is voor BVCB nooit de makkelijkste opgave geweest. Flinke smet op de uiteindelijke 1-4-winst was de beenbreuk van Martijn Stel.
BVCB liet zich al vroeg in de wedstrijd tot tweemaal toe voor het doel van de tegenstander zien, maar serieus gevaar bleef uit. Nadat BVCB dankzij een uitstekende verdedigende sliding van Elroy Wijngaarde aan een achterstand was ontsnapt, kwamen de blauw-witten verdiend op voorsprong. Rob Vrijenhoek promoveerde een goede corner van Evan Blom tot doelpunt (0-1) en Evan Blom haalde in het vervolg verwoestend uit na een corner van Adam Boujada, 0-2. Na rust kwam Papendrecht met een forse portie dadendrang terug uit de kleedkamer, waardoor BVCB het een kleine tien minuten moeilijk had. Ondanks de flinke druk van de thuisploeg kwam de voorsprong van BVCB geen moment in gevaar. BVCB speelde zich onder de druk vandaan en nam de regie weer in handen. Het leidde al snel tot de derde treffer. Met uiterste precisie krulde Boujada op magnifieke wijze de bal in de verste kruising, 0-3. Coen Barg schoot het kwartet uiteindelijk vol, 0-4. Papendrecht sputterde nog wel even tegen in de persoon van Jay Luciano die de 1-4 op het scorebord zette. Met drie punten op zak en puntenverlies van Sparta heeft BVCB de vierde plaats van de Rotterdammers overgenomen.

Berkel - CION: 0-2

Berkel miste meerdere spelers wegens vakantie (een vijftal), een schorsing en een blessure. Het betekende een puzzel voor trainer Corian Wigboldus. En dat ook nog eens tegen de Vlaardingse koploper CION die uiteindelijk een verdiend veldoverwicht wist op te bouwen. Dit kreeg extra voeding door een vroeg doelpunt van de gasten in de beginfase van de wedstrijd toen uit een hoekschop Calvin Jongejan scoorde, 0-1. Berkel moest alle zeilen bijzetten om niet op een grotere achterstand te komen. Gaandeweg de tweekamp kreeg Berkel ondanks de absentie van vaste krachten meer vat op de wedstrijd wat uiteindelijk zou uitmonden in twee kansen. Een inzet van Emircan Bagcan werd van de doellijn gehaald en een doelpoging van Nino Jonkman had ook een beter lot verdiend.
Ook in de tweede helft maakte de koploper de dienst uit. Berkel had een elfmetertrap moeten krijgen bij een handsbal op de doellijn van Desly de Wolf (zoon van John de Wolf). De arbiter zag de overtreding echter over het hoofd, waarna al snel het tweede doelpunt van CION zou vallen. Wigboldus probeerde het getij nog te keren met invallers als Lorenzo Verkley, Abdelhak Said Ouled , Floris van Bemmelen en Thiom Vis, maar dit mocht niet baten in een wedstrijd waarin brutaliteit en routine het won van jeugdig elan.

RVC'33 - Soccer Boys: 1-2

De Bleiswijkse formatie heeft het niet makkelijk gehad in Reeuwijk en moest heel hard werken om de punten mee naar huis te nemen. In het eerste half uur van deze tweekamp kwam Soccer Boys dan ook verdiend op achterstand, omdat de thuisclub heer en meester was, 1-0. Mats van Ruler maakte de achterstand binnen vijf minuten ongedaan, zodat beide partijen met 1-1 de rust in gingen. Het laatste kwartier voor de pauze was Soccer Boys al de betere ploeg en dat werd in de tweede helft goed voortgezet met weer een treffer van Mats van Ruler, 1-2. Zonder de geschorste Tim Overes, na zijn rode kaart van de vorige wedstrijd, kon de ploeg van trainer Tim van Aalst stand houden al was het wel vrouw en kinderen eerst om de RVC-ers van scoren af te houden. De thuisclub zette een waar slotoffensief in. Soccer Boys kwam nog goed weg toen een inzet van de thuisclub van de doellijn werd gewerkt. Ruben van den Bosch, onlangs met een vervelende blessure uitgevallen, speelde deze weedstrijd weer een uur.
Trainer Tim van Aalst was in zijn nopjes met de overwinning. "Het was niet makkelijk, maar wel belangrijk. We blijven bovenin meedraaien en dat is op dit ogenblik de winst."

Berkel (V) - Ter Leede: 1-2

Een belangrijke wedstrijd op sportpark Het Hoge Land in de strijd om handhaving in de topklasse dus waren beide teams gebrand op een goed resultaat. Koud en guur was het zaterdag en dus was het te hopen dat het spel enige warmte bracht. In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar halverwege de eerste helft kwamen de gasten beter in de wedstrijd en zorgden ook voor de eerste treffer, 0-1. Via een prima ingeschoten strafschop door Celia Chee werd de stand gelijkgetrokken en gingen beide teams met een 1-1 stand richting de thee en limonade. In het tweede bedrijf pakte Ter Leede al snel de voorsprong (1-2) en hoe graag Berkel ook wilde en absoluut kansen kreeg, wilde de bal niet in het doel van de gasten. Tot frustratie van Berkel. Helaas weer een verlies ondanks het best wel goede veldspel en het creƫren van kansen, iets dat absoluut een keer beloond moet worden.

TOGB - Groene Ster: 2-0

Een wedstrijd waarin de beide ploegen het publiek geen moment met leuk voetbal hebben verwend. Dit kwam mede door de verdedigende instelling van de ploeg uit Heerlen die tegen degradatie vecht. TOGB kreeg wel kansen, maar was niet doeltreffend genoeg. Een kopbal van Max le Fevre werd door de bezoekende doelman simpel gered. Jay Zandbergen zag zijn doelpoging naast gaan en een schot van Anthony Slierendrecht ging over. Het mooiste moment voor het openingsdoelpunt kwam op naam van Sitor Sla, maar het was doelman Wersch van Groene Ster die met een goede redding een tegendoelpunt voorkwam. Ook Leroy Zwarteveld zou een paar keer in deze wedstrijd op de deur kloppen. Toch viel het openingsdoelpunt en wel met medewerking van een verdediger van de gasten die de inzet van Jay Zandbergen uit een vrije trap van richting veranderde, 1-0.
TOGB-trainer Jonathan Jonk paste voor de eindfase van de wedstrijd zijn strategie aan met een reeks wissels om zijn ploeg vooral bij de les te houden. Want Groene Ster voerde de druk op. Zelfs doelman Wersch van de bezoekers gaf de nodige impuls om alsnog de gelijkmaker te forceren. Met de uitval die TOGB in de schoot kreeg geworpen was Leroy Zwarteveld heel slagvaardig door de bal van grote afstand tussen de palen te plaatsen, 2-0.