Nieuwe start- en finishlocatie Lansingerland Run & Walk

Lansingerland - Op 17 en 18 februari viert de Ruitenburg Lansingerland Run haar 5-jarig jubileum. Met alle nieuwe faciliteiten en mooie acties voor de deelnemers is het nog leuker om mee te doen. Het aantal deelnemers is wederom hoger dan vorig jaar. Meedoen kan nog steeds!

De Ruitenburg Lansingerland Run is met haar afstanden 30 en 21 kilometer de ideale voorbereidingsloop voor mensen die trainen voor de marathon, en tegelijk heel leuk om te lopen voor liefhebbers van kortere afstanden dan de 10 en 5 km. En natuurlijk staat ook weer de gro-up Kids Run op het programma.
Omdat er steeds meer mensen meedoen, heeft de organisatie gekozen voor een nieuwe start- en finishlocatie: sportpark Het Hoge Land. In de Oostmeerhal is er alle ruimte om de deelnemers te ontvangen, aldus Rob de Hair, organisator van het evenement. "Ook zijn er kluisjes (geen wachtrijen voor de tasafgifte), kleedruimte en zijn er volop lekkere hapjes bij foodtrucks en Eetcafé Charlie’s.
We stimuleren dat mensen nog steeds met de metro komen. Mensen zijn gewend via metro Westpolder aan te reizen en dat houden we graag zo. Daarom zetten we pendelbussen in om mensen af en aan te rijden zonder dat ze lang hoeven te wachten.”

(Power) Walk krijgt eigen dag

Om het aantal deelnemers goed over de parcoursen te verdelen, is de Ruitenburg Lansingerland Walk op zaterdag 17 februari. Daarmee is er alle ruimte om ook de groeiende groep wandelaars en power walkers de aandacht en ruimte te geven die ze verdienen. “We hebben vorig jaar een landelijke primeur gehad dat power walkers kunnen meedoen inclusief tijdwaarneming. Dat wordt dit jaar voortgezet”, vertelt De Hair. Er is een gezamenlijke warming-up en voor hen is ook een prijsuitreiking.

Het programma op zaterdag 17 februari start om 11.00 uur met de 10 en 21 km (Power) Walk.
Zondag 18 februari valt het startsein voor de 5 km om 09.30 uur, 10.30 uur kwart marathon, 12.00 uur halve marathon, 12.00 uur 30 km, 12.30 uur kids run 850 meter, 12.45 uur kids run 1.700 meter.
Inschrijven kan nog steed en doe je via de website www.lansingerlandrun.nl.