Bleiswijk - Weidevogels heeft in de eerste returnwedstrijd opnieuw gewonnen van het Haagse ALO. Met deze punten op zak houdt de ploeg zicht op de bovenste plekken in de poule.
Weidevogels nam via een vrije bal de eerste voorsprong in de wedstrijd, maar daarna nam ALO het initiatief over: 3-1. De Bleiswijkers stelden al snel orde op zaken en via 4-4 werd de ruststand 6-12.
De overwinning kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Weidevogels had het onder controle en had bij een 12-18 stand nog steeds een comfortabele voorsprong. ALO kwam nog iets dichterbij, maar Weidevogels won met 19-23.
"We zitten er goed in, al moet wel gezegd worden dat we de onderste vier de afgelopen periode hebben gehad", aldus hoofdcoach Peter de Waard. "Maar het spel is goed en de bal gaat er makkelijk in." Het hoofddoel van de ploeg was om zo snel mogelijk uit de degradatiezorgen te komen, dat is inmiddels gelukt. "We kunnen nu naar boven gaan kijken of er wat mogelijk is. Het mooie is dat het niet moet maar wel leuk is. Om echt kampioen te worden blijf je afhankelijk van de andere uitslagen dus we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en zien dan op het eind wel op welke plek we staan."
Aanstaande zaterdag speelt Weidevogels, dat nu derde staat, thuis een belangrijke wedstrijd tegen nummer twee Refleks. De wedstrijd start om 17.20 uur in De Rijneveen in Bleiswijk.