Jeugd Schaats & Inline Lansingerland maakt kennis met wielrennen

Lansingerland - Het is half april. De zon komt wat vaker tevoorschijn, de wegen zijn droog. Dit is een signaal dat de leden van Schaats & Inline Lansingerland (SIL) de schaatsen omwisselen voor skeelers. Op maandagavonden skeeleren de leden hun rondjes op de skeelerpiste op het terrein van RWC Ahoy aan de Doenkade te Rotterdam. Eind april maakte de jeugd ook kennis met de wielersport.

Om de jeugdleden kennis te laten maken met een andere sport organiseerde Marloes Zuidgeest, trainer bij Schaats & Inline Lansingerland, in samenwerking met wielervereniging de Pedaalridders, twee clinics. Een voor kinderen met al wielerervaring en een voor de iets jongere leden zonder ervaring.
Op dinsdag 18 en 25 april werden de kinderen welkom geheten door Bastiaan en Marko. Deze trainers van de Pedaalridders ontfermden zich over de kinderen. De Pedaalridders stelde materiaal beschikbaar, zoals een fiets en een helm, voor kinderen die dit nodig hadden. Na een uitleg over opstappen en remmen, oefenden de kinderen met bochten rijden. "Vergeet vooral niet je knie omhoog te houden in de bocht, anders stuiter of val je", aldus Bastiaan. Na een aantal oefeningen met sturen, reden de kinderen hun eerste kilometers door het Lage Bergse Bos. De een was wat meer onwennig dan de ander. Je ziet dat ervaring hier een rol speelt. Her en der een valpartij, met name wanneer je niet je voet uit de pedalen krijgt als je remt en stil komt te staan. Dit hoort er ook bij. Het lijkt wel schaatsen, dat leer je ook met vallen en opstaan. De ouders wandelden door het bos en dronken een kopje thee en koffie in het clubhuis RW Rottemeren, tegenover Outdoor Valley.
Kortom, een geslaagde kennismaking met het wielrennen. De kinderen zijn een ervaring rijker. Sommigen gaan zelf verder fietsen, eventueel met hun schaatsvrienden en -vriendinnen. Anderen kunnen bij de Pedaalridders na de meivakantie meedoen met vier proeflessen voordat ze beslissen of en hoe ze verder gaan met wielrennen.
Als je meer informatie hierover wilt, of ook wilt kennismaken met wielrennen mail dan naar jeugd@depedaalridders.nl. Mocht je op maandagen willen skeeleren? Jeugd en ouderen zijn welkom voor kennismakingslessen. Mail voor meer informatie naar: technischecommissie@schaatseninlinelansingerland.nl .