Kom schaken in het café

Berkel en Rodenrijs - Na een succesvolle serie schaakavonden in Café 't Centrum, Kerkstraat 24, gaat schaakvereniging 3-Torens door met deze gezellige schaakavonden voor spelers van alle niveaus. Iedere tweede donderdag van de maand verzamelt de schaakvereniging vanaf 20.00 uur in Café 't Centrum. Om 20.30 uur beginnen de partijen.

"Schaken verbindt, het is goed voor het traint de hersenen en het leert je vaardigheden die je ook in privé en werksituaties kunt toepassen," aldus 3-Torens voorzitter Jan Spoelstra. "Met deze avonden willen we spelers van alle niveaus aanspreken: van huis-tuin-en-keuken schakers die het spel beter willen leren kennen, tot clubspelers."
Dit initiatief van 3-Torens past in een trend in Lansingerland. Recent won 3-Torens jeugdleider Martin van Vaalen de vrijwilliger van het jaarprijs van de gemeente Lansingerland. De denksport is populair bij kinderen in onze gemeente. Daarnaast gaan er vanuit de ChristenUnie en GroenLinks geluiden op in de gemeenteraad om schaaktafels in het dorp te plaatsen. Spoelstra: "Rages en games op smartphones en tablets komen en gaan, maar over 30 jaar kun je nog steeds spelers vinden die een partij willen schaken. Dat is niet voor niets, het is een tijdloos boeiend spel."
Tijdens de avonden speelt iedereen 1, 2 of 3 partijen met 25 minuten denktijd per persoon per partij op de klok. "We spelen volgens een format waarbij spelers van gelijke sterkte zoveel mogelijk tegen elkaar spelen. Daarnaast is het mogelijk om een instructiepartij te spelen met één van de leden van 3-Torens."
De schaakavonden staan gepland op iedere tweede donderdag van de maand op 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni. Na vijf avonden wordt het klassement opgemaakt en zijn er prijzen."
Deelname is gratis. Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen of een mail sturen naar post@3-torens.nl.
Meer informatie is te vinden op de website www.3-torens.nl.