Zwijndrecht - Het eerste van Weidevogels heeft het gelijkspel van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. In Zwijndrecht bleek de Albatros, de nummer drie van de poule, een maatje te groot. Dat Weidevogels een lastige avond zou hebben, werd al duidelijk in de eerste helft. De Bleiswijkers hadden moeite om de korf te vinden en konden daardoor weinig tegenstand bieden. "Albatros wist veel druk te geven en ons te ontregelen, waardoor we niet in ons spelletje kwamen", aldus hoofdcoach Peter de Waard. "Daarnaast maakten we zelf ook veel overtredingen waardoor we vrije ballen tegen kregen, die ook veel raak gingen." Albatros kon zo hun aanvallen makkelijker omzetten in doelpunten, wat resulteerde in een 12-6 ruststand.
In de tweede helft probeerde Weidevogels het gat te verkleinen, maar steeds als het de gasten lukte om te scoren, kwam al snel een reactie van Albatros. Na de 13-7 werd het verschil zelfs nog wat groter en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een ruime 21-13 overwinning voor Albatros. "We zijn de hele wedstrijd er niet lekker in gekomen. Zij bleven ook net op de belangrijke momenten doelpuntjes maken waardoor we niet inliepen", zo verklaart De Waard het ruime verlies.
Volgende week speelt Weidevogels 1, dat nu op de laatste plaats staat, een belangrijke thuiswedstrijd tegen IJsselvogels 1, dat een plekje hoger staat. De wedstrijd start om 17.25 uur in Sporthal de Rijneveen in Bleiswijk.