RW Rottemeren gaat uitdaging van de 50ste Marcialonga aan

Bergschenhoek - Dit jaar reizen er 15 leden van RW Rottemeren af naar Italië waar de 50ste editie van de Marcialonga gelanglaufd wordt. Vanaf Rotterdam is het toch al snel 1097 km rijden. Vorig weekend is een deel vertrokken en de rest is in de loop van vorige week gegaan, zodat aan de hoogte kan worden gewend. Halverwege in Oostenrijk werd overnacht en getraind in de sneeuw. Het wordt serieus aangepakt!

De Marcialonga is een langlaufwedstrijd die de laatste zondag van januari wordt georganiseerd in Trentino in Italië. Dit jaar wordt hij op 29 januari gehouden. Je kan kiezen voor de 45 of de 70 km. Omdat de wedstrijd deel uitmaakt van de Worldloppet komen de deelnemers uit verschillende landen. Door deel te nemen kan ook een betere startpositie voor de beroemde Vasaloppet in Zweden (90 km) worden behaald. Aan de 70 km doen 7381 langlaufers mee waaronder 35 Nederlanders. En in totaal zijn er 7048 deelnemers, waarvan zes uit Nederland, aan de wedstrijd over 45 km.
De start is in Moena en eindigt voor de 70 kilometervreters in Cavalese met een klim in het laatste stuk: de cascata met een lengte van 2.260 meter en een stijgingspercentage van ongeveer 8%. Het laatste stukje heet dan ook de heksenmuur, 583 meter met een stijgingspercentage van 9,9% en dit alleen maar omdat het de 50ste editie is. Het wordt een hele uitdaging!
De 46 km start ook in Moena en maakt net als de 70 km een lus naar Canazai, het aantal hoogtemeters is 624 en het eindpunt is in Pedazzo.
Er ligt in ieder geval sneeuw en er wordt meer verwacht. In 2016 was een groepje van 5 RW’ers naar de Marcialonga gegaan en toen werd een deel van het parcours met sneeuw uit de bergen en kunstsneeuw aangelegd.
Informatie over RW Rottemeren: kijk op FB en de website.