TOGB geeft weer een voorsprong uit handen

Wisselend succes in de voetbalcompetitie voor regioclubs

Lansingerland- Het meest opvallende de afgelopen competitieronde was het optreden van TOGB. De ploeg die met overtuiging de wedstrijd begon en zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken dacht met een 2-0 voorsprong de wedstrijd in handen te hebben. Echter de ploeg uit Oss wist in de slotfase nog de gelijkmaker, 2-2, te scoren.
Bij Berkel kwamen zowel de dames en heren tot winst, 2-0 en 3-0. Soccer Boys kwam weer van een koude kermis thuis en niet tot winst bij de uiteindelijke periodekampioen, Oliveo, 4-1. BVCB moest met een deling genoegen nemen, 1-1. Voor het weekeinde het volgende programma.

Rien Kuyvenhoven

Berkel (v) - RCL

Op deze frisse zaterdag moest Berkel het in Ridderkerk opnemen tegen RVVH. In de beginfase direct wat kansen voor Berkel en binnen het kwartier lag de bal al achter de RVVH doelvrouw, het was aanvoerster Demi Verlangen die de score opende namens Berkel. De magere 0-1 ws tevens de ruststand. In het tweede bedrijf een zeer spannende vijfenveertig minuten want de thuisclub probeerde natuurlijk de stand minimaal gelijk te trekken daar waar Berkel graag meer doelpunten wilde. Kansen over en weer en het was wachten tot tien minuten voor tijd op een treffer. Deze viel gelukkig voor de equipe van Sanne Dekkers want het was de ongrijpbare Isabel van Ommen die de 0-2 noteerde en hiermee bleek de overwinning een feit.
Berkel staat derde in de hoofdklasse A en speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd, dan is om 14.30 uur het Leiderdorpse RCL. RCL is opgericht op 24 augustus 1926 en mag zich gerust een club met een rijke historie noemen. Maar RCL is ondanks zijn bejaarde leeftijd een vitale club. In de Rijn- en Bollenstreek, waar het zaterdagvoetbal welig tiert, wil de Racing Club Leiderdorp (RCL) weer een rol van betekenis spelen. Ruim tien jaar lang behoorde RCL tot de top van het amateurvoetbal. Nog altijd is de ‘Leiderdorpse Racing’, met 1200 leden, en een mooie en professionele accommodatie, een club van formaat.

De Zwerver - BVCB

In de 40e minuut kreeg Rik Schouten de kans om SHO op voorsprong te zetten maar zijn schot vanaf de rand zestien verdween ruim over de ballenvanger. Al snel na het begin van het tweede bedrijf was het raak voor de Bergschenhoekse ploeg toen een hoekschop van Mike Hollenberg binnengekopt werd, 1-0. Maar na een weifelende tien minuten pakte SHO de draad weer op. Na een uur ging Jesse Vermaat naar de kant en werd vervangen door de fysiek sterkere Assad el Harti. Na een vrije trap van Kevin Angel El Harti dichtbij succes maar BVCB doelman Van Ewijk keerde de kopbal. In de rebound kopte Tim de Pender in handen van de sluitpost. De Pender zag even later een schot van hem net voldoende getoucheerd door een verdediger waardoor de bal naast ging. Ongeveer een kwartier voor tijd dan toch nog de gelijkmaker. Tim de Pender kon net voor de achterlijn de bal nog voortrekken waarna het voor El Harti appeltje-eitje was om de bal binnen te werken, 1-1.
CVV Zwervers is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Capelle aan den IJssel in Zuid-Holland, opgericht in 1930. De vereniging is de grootste voetbalvereniging van Capelle aan den IJssel, telt circa 750 spelende leden. CVV Zwervers had seniorenteams op zowel de zaterdag als de zondag, en veel jeugdteams. CVV Zwervers speelt op Sportpark Couwenhoek, een complex met een clubgebouw en vier velden met verlichting. Op het wedstrijdshirt van alle spelers staat sinds 2017 het logo van het goede doel Vrienden van het Sophia. Het standaardelftal maakte in 2022 de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Het eerste elftal speelt in 2022/23 in de Eerste klasse C. Trainers van de hoofdmacht waren Ton van Bremen, Oscar Biesheuvel, Ron van den Berg, Adri van Tiggelen en Ben Spork. Vanaf het seizoen 2022-2023 zal Rody van Hemert de leiding hebben over het vlaggenschip van CVV Zwervers. Het motto van CVV Zwervers is sportief en met plezier presteren.

Westlandia - Berkel

Berkel kende afgelopen zaterdag in het bezoekende Wilhelmus niet bepaald een sterke tegenstander. De uiteindelijke 3-0 winst was een schamele afspiegeling van het ware krachtsverschil tussen de ploeg van trainer Jan van der Lugt. Negentig minuten was het een eenrichtingsverkeer richting de ploeg uit Voorburg. Een beetje beschamend was dan ook de 0-0 deling bij rust. Een fout van de doelman van Wilhelmus zou in de tweede helft de ban breken wat de score betreft, Freek van der Velden, 1-0. In het vervolg warende gasten de weg kwijt. Emiel van der Breggen kon de voorzet van Freek van der Velden tot 2-0 ombuigen waarna Van der Velden zelf nogmaals de trekker wist over te halen voor de ploeg zaterdag mag aantreden tegen Westlandia.
Op 31 oktober 2018 hebben Westlandia en Ajax een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een samenwerking van de jeugd van Westlandia met de jeugdopleiding van Ajax. Voor zowel Ajax als Westlandia is de jeugdopleiding de belangrijkste levensader van de club. Zonder jeugd geen toekomst, letterlijk én figuurlijk.
Goede voetballertjes van jongs af aan op een plezierige manier een kwalitatief goede voetbalopleiding geven. Goede trainers, goede begeleiding en een gedegen organisatie waarin alles tot in de puntjes is geregeld. In Zuid Holland is Westlandia de enige voetbalvereniging waarmee Ajax een samenwerkingsovereenkomst heeft met een 'ster status'. Ajax houdt het aantal clubs waarmee heel intensief wordt samengewerkt beperkt. Met Westlandia erbij zijn er negen verenigingen die de 'ster status' hebben en waarmee heel intensief wordt samen gewerkt.

SV Zwarte Pijl - Soccer Boys

Oliveo pakte zaterdag in de wedstrijd tegen het Bleiswijkse Soccer Boys de eerste periodetitel in de derde klasse. Oliveo won op een fris sportpark De Groene Wijdte zeer verdiend met 4-1 en verdiende zo de eerste prijs van het seizoen. Soccer Boys begon goed en voor hen was dan ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Jorren Plugge zag zijn schot tegengehouden worden door Oliveo-doelman Peter-Paul de Rotte. Na een kwartier voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een mooie voorzet van de vleugspeler maakte Niels Bentvelzen de 2-0.
Na rust duurde het lang voordat Oliveo de wedstrijd besliste, want pas in de 73e minuut werd de 3-0 gemaakt. In de 88e minuut was het invaller Laurens Huurman die na een solo de 4-0 binnen schoot en in de extra tijd wist Soccer Boys de eretreffer nog te maken via invaller Bob Blanken.
SV Zwarte Pijl is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Rotterdam, opgericht in 1970. De club is ontstaan in de Rotterdams-Surinaamse gemeenschap. Het eerste mannenelftal van de vereniging speelt in de Derde klasse zaterdag (2020/21). Tot en met het seizoen 2014/15 speelde de club op zondag. In dat seizoen kwam de club uit in de Derde klasse zondag van het district West II.
De club speelt op Sportcomplex De Venhoeve, aan de rand van het Kralingse Bos op grens tussen de Rotterdamse deelgemeentes Kralingen-Crooswijk en Prins Alexander. SV Zwarte Pijl is een amateur voetbalvereniging waarbij begrippen als ‘trots’ en ‘groei’ de boventoon voeren. De club beschikt over acht herenteams spelend op zaterdag en zondag en vier zaalteams.

JOS Watergraafsmeer - TOGB

TOGB geeft voor de tweede week op rij voorsprong uithanden. Op een kletsnat sportpark het Hoge Land heeft TOGB een 2-0 voorsprong verspeeld. Na een 1-0 ruststand, kwam TOGB na een uur spelen vanaf elf meter op 2-0. Nadat O.S.S.’20 de aansluittreffer via een kopgoal had weten te maken, moesten de bezoekers vanwege een rode kaart met tien verder. Een late treffer van O.S.S.’20 in de 89ste minuut bracht de 2-2 eindstand op het scorebord. De geel zwarte brigade van trainer-coach Mark Schuur zocht vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kaper de aanval. Het zou vooral in de eerste helft een eenrichtingsverkeer worden. Het was Talib Azarolali die de bal af kon drukken. Een minuut later kon aanvoerder Le Fevre in kansrijke positie afdrukken. Helaas verdween zijn inzet naast het O.S.S.’20 doel, de ploeg die niet in het stuk voor kwam. In de tweede helft ging de bal op de stip. Youri De Winter had twee pogingen nodig voor de 2-0. De bezoekers verhoogden het tempo en probeerden de aansluittreffer te maken. Dit lukte Stan van Ballegooij die met het hoofd TOGB-doelman Moreno Zwarteveld wist te passeren, 2-1. TOGB slaagde er ondanks een over tal niet in de marge te vergroten en moest alert blijven verdedigen. Dit lukte tot aan de voorlaatste minuut. Nadat een Brabantse aanval leek te stranden, viel de bal goed voor Tony de Groot. De spits wist een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd de 2-2 te scoren.
Volgende week zondag staat voor TOGB de laatste uitbeurt voor de winterstop op het programma. TOGB gaat voor speelronde 16 op bezoek bij JOS Watergraafsmeer. De aftrap in Amsterdam is om 14.00 uur.
De Watergraafsmeer in Amsterdam is van oudsher een wijk waarin veel voetbalvelden te vinden zijn, ook nu nog terwijl de dure grond onderwerp van discussie is en woningbouw oprukt. De Watergraafmeerse voetbalclubs bestaan al decennia lang, jubilea van 90 en 100 jaar zijn geen uitzondering. Sommige verenigingen hadden in de Tweede Wereldoorlog joodse leden, van wie er vele omkwamen in de concentratiekampen. Voor deze clubs betekende de oorlog, naast veel persoonlijk leed, een aanslag op het bestaan. Ze kregen hun elftallen niet meer vol en waren gedwongen te fuseren. Andere voetbalverenigingen hadden eveneens verliezen te betreuren, maar minder in aantal. Na de oorlog werden gedenktekens voor de omgekomen leden opgericht. Anno 2007 zijn sommige inmiddels gesloopt, maar tussen de groene velden vind je er nog enkele, als stille getuigen van dit verlies.