Nieuw in Lansingerland: Ouder-Peuter Judo

Lansingerland - Omnisport 2B introduceert iets nieuws: Ouder-Peuter Judo. Een geweldige manier om kleintjes fysiek en sociaal een goede start te geven. Tegelijk ben je op een sportieve manier écht even samen. Ouders kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een introductieles tijdens de Open Dag op 8 oktober aanstaande.

Ouders en kind kunnen die zaterdag samen kennismaken. De proefles van een half uur begint om 12.00 uur. Een judopakje voor de kleintjes ligt klaar. Geïnteresseerde ouders kunnen zich nog inschrijven via https://omnisport2b.nl/judo-peuterles .
Judoleraar (en leraar Lichamelijk Onderwijs) Leon Gijse: “Het idee ontstond toen mijn jongste zoon van 2 niet van de mat te houden was tijdens de les. Mijn vrouw vroeg me waarom er eigenlijk geen judo voor peuters is. Ik geef al meer dan 22 jaar les en dacht waarom heb ik hier nooit aan gedacht?!’
Kinderen tussen de 2-4 jaar oud hebben veel voordeel van het leren stoeien, vallen en rollen. Maar sociaal stimuleert het peuters ook, want judo helpt de peuter besef te ontwikkelen van de grenzen van jezelf en anderen.
Als een kind tussen de 2 en 4 jaar oud is, is het heel fijn dat de peuter samen met de ouder spelenderwijs judo kan leren. En voor de ouders is het geweldig om echt even tijd met de peuter door te brengen. Daarom is de helft van de lesoefeningen met ouder en de helft met de andere peuters. Van de ouders wordt geen ervaring of judopak gevraagd.
Omnisport 2B is een binnensportvereniging in Bergschenhoek (locatie sporthal De Ackers) en Berkel en Rodenrijs (locatie Sterrenhal) met actieve judoafdeling. Voor meer informatie over de vereniging en het lesrooster voor andere leeftijden, kijk op www.omnisport2b.nl .