Zondag de eerste thuiswedstrijd in de derde divisie

Verdienstelijk punt voor TOGB

Uden - In een aantrekkelijk duel heeft TOGB bij haar debuut in de derde divisie een punt overgehouden. Op bezoek bij UDI’19 werd met 2-2 gelijkgespeeld. In Uden keek TOGB bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. In de tweede helft was TOGB conditioneel de bovenliggende partij en wist het eenmaal te scoren. Vooraf had de technische staf waarschijnlijk getekend voor een punt, maar na de wedstrijd lijkt een punt te mager.

Rien Kuyvenhoven

De inleiding voor een achterstand kwam door balverlies van Wouter Vermeer waardoor de thuisclub goedkoop aan een voorsprong kwam, 1-0. Nadat Guus Steerneman uit een kopbal net niet doeltreffend was, viel de 1-1 na prima voorbereidend werk van Dean Zandbergen. Een vlotte aanval van TOGB werd door Zandbergen vanaf de achterlijn teruggelegd op Youri de Winter, 1-1.
Nadat UDI’19 aanvaller Jan van Haterd al bij verschillende inworpen uit de rug van de TOGB-spelers was weggelopen, kwam hij bij eenzelfde situatie vlak voor de pauze vrij te staan. De nieuweling bij UDI’19 kopte de bal met het achterhoofd in het TOGB-doel, 2-1.
TOGB - trainer Mark Schuur was ontevreden over de ploeg en kwam in de rust bijna tot een ontploffing. De oefenmeester vertelde zijn spelers wat er anders moest in de tweede helft en wisselde maar liefst driemaal. Guus Steerneman, Kjell Scheers en Leroy Zwarteveld werden afgelost door Merick Heintjes, Anthony Slierendrecht en Glenn Zandbergen. TOGB speelde de tweede helft om te winnen, maar was vooral ongelukkig bij het afronden van de kansen. TOGB oogde fitter en liet de thuisploeg niet tot rust komen. Schuur haalde Dean Zandbergen, naar de kant en bracht Sven Paternot als diepe aanvaller. Een verre inworp van Glenn Zandbergen belandde in de UDI’19 zestien, waar Slierendrecht ongestoord aan mocht nemen. De vleugelaanvaller controleerde de bal en schoot vervolgens laag binnen, 2-2.

Zondag eerste thuiswedstrijd

De focus van TOGB ligt vanaf nu op UNA die zondag gast is op Het Hoge Land. VV UNA, voluit Voetbalvereniging Uitspanning Na Arbeid, is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit het voormalige dorp Zeelst in Veldhoven, Noord-Brabant.
De vereniging is opgericht op 7 november 1929, de feestdag van de patroonheilige van de parochie: Sint Willibrordus. Het 1e elftal speelde vanaf het seizoen 2000/01 in de Hoofdklasse. De Hoofdklasse was tot en met het seizoen 2009/10 de hoogste amateurklasse. Op 17 april 2011 werd UNA kampioen van de Hoofdklasse (zondag B) waardoor het promoveerde naar de Topklasse. De club degradeerde in het seizoen 2011/12 meteen weer terug naar de Hoofdklasse. Het werd in het seizoen 2012/13 meteen weer kampioen in de Hoofdklasse (zondag B) met andermaal promotie naar de Topklasse. UNA wist beslag te leggen op de districtsbeker Zuid I in 2003, 2007 en in 2011. Vanaf 2002 heeft UNA drie keer achter elkaar in de Amstel Cup gespeeld, het tegenwoordige KNVB bekertoernooi.