Open Zuid Hollandse Inlineskate wedstrijden

Lansingerland - Zondag 12 juni heeft Schaats en Inline Lansingerland jeugd meegedaan aan de open Zuid Hollandse inlineskate kampioenschappen te Leiderdorp. Ieder in zijn eigen categorie. Iedereen reed een 300 meter sprint. Daarna reden pupillen 2 een 500 meter met 6 in de baan. De snelste 2 en derde en vierde tijd snelste mochten naar de A finale. De rest kwam in de B finale.

Pupillen 1 en Kadetten reden een 1000 meter waarbij ook de twee snelste van de groepen en derde en vierde tijd snelste naar de A finale gingen. Alle vier de jeugdleden reden in de A finale. Pauline Tas bij de kadetten, Fiore Koutstaal bij de pupillen 1, Moreno Koutstaal en Felice Koutstaal bij de pupillen 2.
Met al een 300 en een 500 of een 1000 in de benen werden de A finale gereden. 6 in de baan en rijden om het snelst. Mooie resultaten. Als laatste onderdeel werd een puntenkoers gereden, pupillen 2, 6 rondes wat 2,4 km is. Iedere ronde zijn er voor de nummers 1 en 2 punten te verdienen. Ze gingen hard van start bij de pupillen 2, iedere ronde werd er flink gestreden voor de punten. Felice heeft een aantal punten gehaald. Moreno trok een mooie tussensprint aan. Bij Pupillen 1 werden er 12 rondes gereden wat bijna 5 km is. Pittig voor de dames en heren. De ene kant lekker wind in de rug de andere kant flinke tegenwind. Met een rustige start werd er vanaf ronde 2 hard gereden. Fiore heeft flink wat kopwerk gedaan en pakte een aantal rondes mooi wat punten. Bij de kadetten ging het om 20 rondes, wat 8 km is. Pauline Tas werkte mooi samen met een andere rijdster waardoor ze samen een flink aantal punten verdiend hebben.
Het klassement werd opgemaakt, super spannend, want door al deze onderdelen en niet weten wat je tijd is blijft het spannend tot het einde. Voor Pauline Tas werd het een tweede plek, voor Felice Koutstaal een derde plek en voor Fiore Koutstaal een tweede plek, voor Moreno een vijfde plek op de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen. Mooie resultaten en veel geleerd. Over 2 weken is het Nederlands Kampioenschap inline skaten waar Pauline Tas aan mee zal doen.