Wie wordt kampioen: broer of zus?

Bleiswijk/Bergschenhoek - Het werd heel spannend wie na vier viswedstrijden bovenaan zou staan. Liv Oosthoek had na vier wedstrijden 7 punten behaald, precies evenveel als haar broer Sem, maar hij had meer vis gevangen, 307 cm terwijl Liv tot 247 cm kwam, zodat Sem uiteindelijk eerste werd. De derde plaats was voor Genarro Ramdin met 129 cm. Zij kregen een mooie beker en voor alle vissers was er een prijs.

Na afloop van de jaarlijkse jeugdviscursus werd er een mini-competitie van vier viswedstrijden georganiseerd. Twee wedstrijden in Bergschenhoek en twee in Bleiswijk voor jongens en meiden van 8-12 jaar. In totaal hebben 15 vissers meegedaan. De vangsten vielen niet altijd mee, maar er werd nooit gemopperd, iedereen had het prima naar de zin.
Regelmatig organiseert HSV Groot-Rotterdam, afdeling De Bleiberg, een activiteit in Lansingerland, zoals een cursus witvissen met de vaste hengel of een studiemiddag snoeken. De vereniging beschikt over zes bootjes met elektromotoren, op 28 mei gaan ze snoeken op de Rotte.
Ben je 12-16 jaar dan kun je je nog aanmelden, stuur een mailtje naar debleiberg@groot-rotterdam.nl.
Wil je ook eens meedoen met een activiteit of heb je een vraag over vissen, stuur dan ook een mailtje naar debleiberg@groot-rotterdam.nl.