Bleiswijk - Zondag kwam de koploper van de poule op bezoek in Bleiswijk. Bij winst op Bleiswijk zou Rapid het kampioenschap kunnen vieren. De heren van Bleiswijk dienden op hun beurt te winnen om zicht te houden op de derde plaats. De tactiek van Bleiswijk was na de eerste seconden al duidelijk: volle druk zetten en Rapid niet in haar spel laten komen. Het strijdplan werkte en Rapid kwam nauwelijks aan hockeyen toe. Echter leidde dit, ondanks het vele balbezit, nog niet tot grote kansen voor Bleiswijk. In het 2e kwart verslapte de concentratie bij Bleiswijk, waardoor het spelbeeld meteen kantelde. Rapid begon kansen te krijgen, wat al snel resulteerde in een treffer voor de bezoekers. De tegentreffer schudde te mannen van Bleiswijk weer wakker. De felheid kwam terug in het spel, waardoor Rapid steeds moeilijker onder de druk uit kon hockeyen. Eindelijk werd het goede spel van Bleiswijk beloond, want in het 3e kwart begonnen de kansen te komen, als ook de doelpunten. De benodigde gelijkmaker werd al snel gemaakt, waarna Rapid even de weg kwijt leek te zijn. Met nog eens twee doelpunten van Bleiswijkse zijde werd een voorsprong van 3-1 opgebouwd, die in het 4e kwart met hand en tand werd verdedigd. Wat zich ontvouwde was een laatste kwart met goed hockey, maar vooral 22 spelers die, mede door de fanatieke supporters van beide kampen, vochten voor elke meter in het veld. Rapid wist nog een aansluitingstreffer te maken, maar kon mede door een gemiste strafbal geen resultaat mee terug naar Gorinchem nemen. Dus kort samengevat: een enerverende middag op het complex van HVB!