Afgelopen week zagen we op de voetbalvelden vreugde en verdriet. Enorme vreugde, kijk naar Excelsior dat toch vrij onverwacht volgend seizoen in de Eredivisie is terug te zien. Ten koste van ADO Den Haag waar diep verdriet overheerste. Verdriet dat omsloeg naar woede en agressie. Waar blije supporters van Excelsior met vuurwerk belaagd werden en een aantal ME-ers in het ziekenhuis behandeld moest worden. Zoveel geweld, het is gewoon eng om naar te kijken. Dat je zo kwaad en teleurgesteld bent dat je de spullen van een ander en ja, zelfs die ander, wel kunt vermoorden.
Het komt helaas vaker voor dat mensen na een verliespartij uit hun dak gaan en het nodig vinden de boel te slopen.
Ik kan best begrijpen dat het niet makkelijk is te verliezen, vooral als het onverwacht of op het randje is. Maar het blijft onbegrijpelijk wat zich vervolgens in de hoofden van sommige fans afspeelt. Het gaat ten koste van zoveel.
Het is goed dat ADO Den Haag ook zelf onderzoek gaat doen, want zulk soort lui willen we toch niet terugzien in een stadion.
Gelukkig is het niet alleen kommer en kwel en laten verliezers zich van hun beste kant zien. Daar moeten we ons maar aan vasthouden, zodat de winnaars optimaal kunnen blijven genieten van hun feest, zoals de voetballers en supporters van TOGB die naar de 3e divisie zijn gepromoveerd. Gefeliciteerd!

Annette Docter