Leiden - DoCoS begon sterk aan het duel tegen Berkel. Binnen vijf minuten waren er goede mogelijkheden van Quendrim Gashi – leep balletje dat net voorlangs ging – en een afstandsschot van Floyd de Ridder die net naast het Berkelse doel ging. Maar daarmee had DoCoS zijn beste mogelijkheden in de eerste helft gehad. Berkel speelde net wat feller. Niet gek want de bezoekers hadden nog een punt nodig om zich veilig te spelen, terwijl er voor DoCoS in dit duel niets op het spel stond, behalve de spreekwoordelijke eer om het eigen publiek in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op een zege te trakteren. Berkel kwam in Leiden zonder problemen naar het einde doormiddel van een 0-3 overwinning. Hoewel de thuisclub bleef strijden voor een goed resultaat en niets weg gaf was Berkel vol overtuiging aan deze tweekamp begonnen en wist dit in de eerste vijfenveertig minuten door middel van een doelpunt van Rick Ammerlaan zijn overwicht tot uitdrukking te brengen. Het spelpeil van Berkel was beter dan van de thuisclub en zou ook de tweede helft nog twee doelpunten opleveren. Het soms goede aanvalsspel van Berkel kreeg gestalte door doelpunten van Bart van den Dool en opnieuw Rick Ammerlaan. Hoewel DoCoS de tweede helft de druk zou opvoeren kwam Berkel niet meer in problemen. Dit mede door het goede keeperswerk van Jim Visser die op twee cruciale momenten voor zijn doel goed wist in te grijpen. Op eigen kracht wist Berkel zich in deze wedstrijd veilig te spelen na toch een moeizaam seizoen waar blessures een hoofdrol hebben gespeeld.