Eerste Open Jeugddag Hockey Vereniging Bleiswijk groot succes

Bleiswijk - Zondag 22 mei vond bij Hockey Vereniging Bleiswijk (HVB) een geweldig succesvolle eerste Open Jeugddag plaats. Doel was naamsbekendheid te genereren, maar vooral kinderen na de coronapandemie weer aan het sporten te krijgen.

Alle velden waren in gebruik en de opkomst overtrof de verwachtingen. Door het mooie weer en de bekendheid die vooraf aan de dag is gegeven, kan nu al worden gesproken over een geslaagde eerste editie die volgend jaar zeker opvolging gaat krijgen.
Patricia van den Kieboom bestuurder van HVB: "Je wilt op zo’n dag de vereniging van haar beste kant laten zien en dat lukt alleen wanneer je kunt rekenen op een heel leger aan vrijwilligers. Tijdens de instructiebijeenkomst stond ons clubhuis al vol met begeleiders. Onze (jongste) trainers hebben er een groot feest van gemaakt met sport en spel. Iedereen die je spreekt is enorm enthousiast en ik ben super trots op onze vrijwilligers, leden en geïnteresseerden die gister zijn gekomen.”
De organisatie van de (hockey)spellen lag in handen van het gouden duo Nicole en Johanna. Er waren over de dag gezien bijna 200 kinderen op en rond de velden actief. Ze werden begeleid door 50 vrijwilligers. Achter de schermen was een club vrijwilligers lange tijd druk bezig met de marketing. Zij hebben in Bleiswijk en Bergschenhoek veel posters en flyers verspreid.
Hulp kwam van de leden en ouders maar ook belangeloos door externe mensen. Zo zal er nog lang gesproken worden over Bart van Wanroij (van de lokale VVD Lansingerland) die bijna het wereldrecord pannenkoeken bakken had verbroken, maar was vergeten te tellen. En Suikerspin Suus ziet ze nu nog draaien, want de suikerspin gesponsord door de oostenrijksewinkel.nl heeft uren lang onafgebroken blauwe suikerspinnen gemaakt. De krentenbollen en appeltaart van bakker Ammerlaan gingen als zoete broodjes en de prijzen voor de loterij mogelijk gemaakt door Jumbo Hockey hebben een mooie opbrengst opgeleverd voor de club.
Via de website www.hvbleiswijk.nl kun je proeflid worden d.m.v. het inschrijfformulier. Je wordt dan uitgenodigd voor drie proeftrainingen waarna je met je kind kunt beslissen of hockey een leuke sport gaat zijn.