Een heel jaar samen met je vrienden of vriendinnen sportief bezig zijn en dan aan het eind van de rit het kampioenschap behalen. Dat is voor iedereen een feest. Voor jou, voor je team, voor de club, voor je ouders of wie dan ook in jouw omgeving. Er worden zelfs spandoeken gemaakt om teams of sporters aan te moedigen. Hoe leuk kan dat zijn.
Niet iedereen wordt kampioen. Soms gaat het feest op het nippertje aan je neus voorbij. Misschien word je nooit kampioen, maar heb je wel toffe sportjaren achter de rug. 
Juist aan het eind van het seizoen wordt vaak duidelijk hoe belangrijk en leuk samen sporten is. De leider die het team na de laatste wedstrijd op een patatje met wat te drinken trakteert. Samen aan de tafel zitten en nog even terugblikken op het afgelopen seizoen. Of met elkaar de open dag bijwonen of een gezamenlijke barbecue.
Hoe vaak komt het voor dat je bij een vereniging sportvrienden of -vriendinnen voor het leven maakt. Je blijft elkaar tegenkomen en het komt voor dat jouw kroost gaat sporten met de kinderen van je vroegere sportvrienden. 
Misschien ben jij of is jouw team ook kampioen geworden, we horen het graag. Stuur een foto met tekstje naar de redactie zodat heel Lansingerland weet dat het bij jullie feest is!

Annette Docter