Running 2B-lopers trotseren zand en wind in de Halve van Monster

Monster - Zaterdag 20 november stond de Halve Marathon van Monster op de loopagenda. Vergeleken bij andere halve marathons is dit echt een 'monsterloop'. Aan de start ook twee lopers van Running 2B.

De eerste zes kilometer zijn, zeker als de wind zuidwestelijk is en dat was nu het geval, makkelijk te doen. Behalve wat kleine verhogingen in het parkoers vormt dit deel van de loop alsmede de laatste vijf kilometer geen probleem. Maar na zes kilometer begint het echt zwaar te worden. Eerst nog een kleine kilometer over het asfalt door de duinen, maar dan volgen er negen kilometer over het strand met een tegenwind (dit keer ZW 4/5) en veel mul zand vanwege het opkomende hoge water. Geen zon en een lichte miezer maakten het lopen er niet leuker en makkelijker op. Ook stond er dit keer vanwege het slechte weer weinig publiek langs de weg. Met andere woorden: een heel zwaar gedeelte van het parkoers en dan ben je blij dat je eindelijk na ruim 15,5 kilometer de strandopgang ziet en de laatste 5,5 kilometer weer over het asfalt gaat, met dit keer de wind in de rug. Dan kan er nog wat goed worden gemaakt op de 'verloren' tijd over het strand.
De eindtijden van de Running 2B-lopers waren: Gert-Jan Smit 1:56:18 en Kees Voogt finishte in een tijd van 1:47:16. Al met al keurige tijden gezien de zware omstandigheden.