Leiden - Na een teleurstellend resultaat tegen DSO moest UVS zich dit weekend revancheren tegen CVV Berkel. De blauwwitten waren in de laatste onderlinge ontmoetingen het sterkst uit de bus gekomen en dus nu ook op papier favoriet. Die rol werd ook waargemaakt en het werd met 3-0 uiteindelijk een simpele overwinning voor de thuisclub. In de eerste helft had Berkel de wedstrijd nog wel onder controle al had het de pech van een onverwachts tegendoelpunt vlak voor de rust.
Rond een half uur spelen waren er wat passjes van Enrico Geus op Jim Brugman bij de Leidenaren maar die deden er weinig mee. Het spaarzame gevaar wat er was van UVS kant kwam voornamelijk vanaf links. Er was een korte opleving van CVV Berkel die in de kiem werd gesmoord, want Tomas Tavilla zorgde een paar minuten voor de rust voor een voorsprong van UVS. Hij maakte zich handig los van een drietal verdedigers en schoot strak binnen in de korte hoek. Na de thee bleef het baltempo laag, maar gelukkig voor UVS ging CVV Berkel daar weer braaf in mee. UVS nam in het vervolg geen genoegen met de minimale voorsprong en begon de druk op de tegenstander op te voeren. Na een bal op de lat toch een tweede doelpunt voor de thuisclub en uiteindelijk de geflatteerde derde, 3-0.
Berkel - trainer Jan van der Lugt noemde de nederlaag die te groot uitviel, geflatteerd. "Die tweede kwam eigenlijk uit de lucht vallen en toen was het over. We hebben niet veel weggegeven maar ook zelf kregen we niet veel kansen. Ik denk dat we iets brutaler moeten worden."