De Rotterdam Marathon lopen als een Kievit

Bleiswijk - De Rotterdam Marathon is door de coronacrisis herhaaldelijk uitgesteld, maar het ziet ernaar uit dat deze loop der lopen op zondag 24 oktober eindelijk weer eens door kan gaan. Daarom starten De Kieviten op 1 augustus de marathontrainingen met een traditionele, gezellige inlooptraining. Wil je meetrainen? Dan kun je vanaf 1 juni opgeven via de website www.dekieviten.nl.

De inlooptrainingen starten op zondag 1 augustus 2021. Verzamelen elke zondag op de parkeerplaats bij 't Zeeltje te Bleiswijk en vertrekken altijd om 09.00 uur. Om mee te kunnen trainen moet je nu al minimaal drie keer per week trainen, waarbij je minstens 45 km totaal per week loopt. Daarnaast heb je al duurlopen van 21 km gelopen en kan je hierbij het minimale duurlooptempo van 6’10 per km volhouden.
Afhankelijk van je beoogde eindtijd word je ingedeeld bij een van de drie tempogroepen. Er komt een algemeen basisschema van 12 weken en daarnaast is individuele begeleiding in de vorm van een op de loper/loopster toegespitst schema mogelijk. Bij de gediplomeerde en zeer ervaren trainers van De Kieviten kan je in de voorbereidingsfase terecht met al je vragen op loopgebied, voeding, kleding, schoeisel en blessurepreventie of, (hopelijk niet) blessurebehandeling.

Aanmelden en kosten

Kosten voor deelname aan de marathontrainingsgroep is voor Kieviten gratis. Niet-Kieviten betalen € 40,-. Vanaf het moment van inschrijven tot de marathon kan je dan ook aan alle Kieviten-trainingen deelnemen. Besluit je lid te worden tijdens de voorbereiding of direct na de marathon, dan wordt de € 40,- verrekend met de kosten van het lidmaatschap. Aanmelden moet vóór 1 juli aanstaande en kan uitsluitend via het aanmeldformulier op de website.