Sport- en cultuurcoaches brengen Lansingerland in beweging

Lansingerland - Samen sporten en bewegen én genieten van kunst- en cultuuractiviteiten; dat is Lansingerland Beweegt. Vanaf donderdag 23 april, net voordat de meivakantie begint, is het sport- en het culturele activiteitenaanbod van Lansingerland te vinden opwww.lansingerlandbeweegt.nl.

Twee sportcoaches en een cultuurcoach brengen vanuit dit platform inwoners actief in contact met sport-, beweeg- en cultuuractiviteiten van verenigingen en organisaties in Lansingerland.
Sportverenigingen en cultuuraanbieders bieden een mooi en lokaal aanbod. Samen met hen laat Lansingerland Beweegt een grotere groep inwoners in beweging komen, zowel op sportief vlak als op het gebied van kunst en cultuur.
De sport- en cultuurcoaches werken aan de volgende thema’s: meer jeugd in beweging brengen en hun talenten laten ontdekken; iedereen, ook mensen die daarbij wat hulp nodig hebben, de mogelijkheid bieden te sporten en in aanraking te komen met kunst en cultuur; samen met sportverenigingen en cultuuraanbieders nieuwe activiteiten bedenken die interessant en toegankelijk zijn voor iedereen in Lansingerland; doorontwikkelen en zichtbaar maken van bestaand activiteitenaanbod van sportverenigingen en cultuuraanbieders.

Corona

De coaches bekijken samen met de verenigingen en organisaties welke activiteiten er in verband met het coronavirus wél kunnen, al dan niet in aangepaste vorm. Het activiteitenaanbod wordt de komende tijd nog verder uitgebreid en zodra het kan, verplaatsen deze zich ook naar buiten. De sportcoaches en de cultuurcoach roepen organisaties en verenigingen op om hun (aangepaste) aanbod bekend te maken via de website waar tevens het actuele aanbod van sportverenigingen en cultuuraanbieder te vinden is: www.lansingerlandbeweegt.nl. Via RTV Lansingerland worden items telkens met een andere sport uitgezonden.