Zes teams DOTO Acrogym naar halve finale NK

Bergschenhoek/Lansingerland - Zaterdag 7 en zondag 8 maart plaatsten zes teams van sv DOTO Acrogym zich voor de halve finale op weg naar het NK. Deze teams deden mee op C, D en E-niveau en behaalden allemaal hun limiet waardoor ze zich geplaatst hebben voor de halve finale in Den Bosch of Oss. Behalen ze daar de halve finale limiet, dan gaan ze in juni naar het NK in Ahoy of Oss. De plaatsingswedstrijden vonden plaats in Monster.

Rianne Hofstra, Tamara Spijkerman en Lina Amghar behaalden de gouden medaille en gaan door naar de halve finale. Het gemengd paar Britt van der Klugt en Mikolaj Munik behaalden eveneens het goud en zien we terug in Den Bosch. Ook Nikki Boer en Evy van den Bosch gaan door. Zij behaalden op zaterdag het zilver. Al deze teams presteren op C junior niveau. May-ling van Boxtel en Fionah Robins deden mee aan de C senior wedstrijden en behaalden de derde plaats. Ook zij hebben zich geplaatst voor de halve finale. Ook op D en E niveau gaan twee teams door naar de halve finale, deze vindt plaats in Oss. Op D junior niveau is dat het team van Gwen Wubben, Celeste de Meer en Amber de Jong. Zij behaalden zilver. Op E Jeugd niveau was er brons voor Fleur Rietveld, Amaliya Bosscher en Rosalie Redjosentono.

Goud

Voor teams op A en B niveau was de districtswedstrijd in Monster een generale repetitie voor aankomende plaatsingswedstrijden. Er was goud voor team Nerissa Stillebroer, Ruby de Leon en Ilse Vos op B-junior niveau. Het zilver ging naar Linsey Wolff, Vera Breugem en Bo Kersten, ook op B junior niveau. Het A junior-2 team van Kim van der Bighelaar, Sanne Driesens en Steffie Vos behaalde de tweede plaats. Alle DOTO Acrogym teams stonden op het podium en behaalden zeer goede scores. De plaatsingswedstrijden voor het NK op A en B-niveau moeten nog starten. Vanwege het indammen van het coronavirus zijn de plaatsingswedstrijden uitgesteld.

Acrogym is acrobatische gymnastiek en kun je zien als een combinatie van turnen, acrobatiek en samenwerken. Het is een teamsport met duo’s en trio’s. Het is een jurysport voor zowel meiden als jongens. De oefeningen worden beoordeeld met punten door een jurypanel bestaande uit een juryvoorzitter en een technische, moeilijkheids- en artistieke jury. Oplopend van beginnend naar gevorderd kent acrogym binnen Nederland vijf niveaus, te weten, E-, D-, C-, B- en A-niveau. Elk team heeft zijn eigen oefeningen op muziek en deze wordt uitgevoerd op een verende vloer van 12 x 12 meter. Pupillen doen één oefening, B en C teams hebben twee oefeningen en A-teams laten drie oefeningen zien.