Berkel en Rodenrijs - Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels heeft zaterdag 11 januari goede zaken gedaan tegen medekoploper Leiden. In een spannend gevecht trok Squirrels aan het langste eind, 73-76. In het eerste kwart van de wedstrijd leek Squirrels een makkelijke avond te krijgen, 17-23. Gelijk in het begin van het tweede kwart waren het Kenny van Gaalen en Bart Bijnsdorp die zorgden voor de maximale voorsprong van tien punten, 17-27. Daarna was het Leiden om iets terug te doen. Wonderbaarlijk lukte het de Leidenaren om van afstand de wedstrijd te laten kantelen. Een duidelijk verschil was merkbaar in het veld. Beide teams gingen aan de thee met een minimale voorsprong voor Squirrels, 35-36. Leiden trapte na rust agressief af. In korte tijd stonden de Berkelse basketballers zeven punten achter, 45-38. Het mocht Ferdy Luydens dankbaar zijn dat er met zijn score weer enigszins rust in het spel kwam. Toch waren het de Leidenaren die de Berkelaren op tempo aftroefde. Met nu een achterstand van elf punten moest Squirrels verdedigend Leiden zien af te stoppen. De druk die guard Kenny van Gaalen op zijn naaste opponent liet zien leverde Remko Ligtvoet gelijk enkele steals op. Zo snel als in zijn jonge dagen zette de 38-jarige dit balbezit gelijk om in twee layups. 62-59. Met slechts een of twee punten verschil waren de laatste minuten bloedspannend. Squirrels deed zichzelf tekort doordat veel vrije worpen niet werden verzilverd. Met slechts een op zes vrije worpen leek Squirrels de wedstrijd toch nog uit handen te geven. Het was weer Ligtvoet die liet zien waar hij goed in is. Op snelheid scoorde hij vier punten van dichtbij waarmee Squirrels een voorsprong kreeg van drie punten. In de laatste seconde kreeg Leiden nog een kans om gelijk te komen, maar de driepunter miste ruim zijn doel. Eindstand 73-76. Met deze overwinning staat Squirrels bovenaan in de tweede divisie. Alleen Katwijk staat nog een gelijk in aantal punten. Volgende thuiswedstrijd staat te boek voor zaterdag 18 januari. Het is echter nog onzeker of de bond deze wedstrijd laat doorgaan. Kijk op www.squirrels.nl of de wedstrijd 19.30 uur in sporthal Oostmeer doorgaat.