Bleiswijk - Afgelopen zaterdag stond voor Weidevogels 1 de wedstrijd tegen Tilburg 1 op het programma. Een wedstrijd met grote belangen voor de tegenstander, nu zij zichzelf aan het begin van het seizoen als kampioen hebben bestempeld. Noem het een illusie, aangezien Weidevogels zowel op het gebied van kwaliteit als karakter beter was. Aan het begin van de wedstrijd kwam Tilburg op een 2-0 voorstand. Een voorstand die zij hebben behouden tot de 5-5. Vanaf dat moment ging het enige tijd gelijk op; de ploegen gingen de rust in met een 7-7 tussenstand. In het eerste deel van de tweede helft bleef het nog even spannend, maar naarmate de stemming van de Tilburgers grimmiger werd, pakte Weidevogels haar kans. Met haar kwaliteiten, karakter en de support vanaf de zijlijn kwam zij op een 11-13 voorsprong. Zij heeft de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met een 15-19 eindstand.
De gehanteerde tactiek van Weidevogels blijkt duidelijk te werken, nu zij al vier wedstrijden ongeslagen is. Met de winst komt de ploeg op 8 punten, net als koploper Tjoba. Om die reden lijkt het dat de Tilburgers hun doelstellingen moeten aanpassen; zij staan immers, na het verlies van Weidevogels, op een magere 4 punten. Voor Weidevogels blijft het echter wel de noodzaak om de huidige lijn door te trekken. Volgende week staat namelijk Twist 1 op het programma, een fysiek sterke ploeg met veel kwaliteiten. Niettemin hebben de spelers van Weidevogels vertrouwen. Zij kijken met goede moed uit naar zaterdag.