Zevende editie

Loop je warm voor de Halve Marathon Oostland 2019

Lansingerland - Op zondag 8 september vindt de volgende Veldwerk Halve Marathon Oostland weer plaats. Het jaarlijkse evenement – dat dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd door de Stichting Halve Marathon Oostland – kent een snel parcours door Pijnacker en Lansingerland over voornamelijk verharde wegen met de start en finish in Pijnacker.

Trees Borkus-Henskens

Naast de halve marathon zijn er ook andere afstanden; de Velux Elektrotechniek 5 km prestatieloop, Flaton Makelaars en taxateurs 10 km prestatieloop en de ZieZoo Kidsrun Pijnacker.
De Stichting Halve Marathon Oostland doet graag iets positiefs voor de regio en schenkt jaarlijks een deel van de deelnemersbijdrage aan een goed doel. Dit jaar is dat goede doel Scoutinggroep Olave St. Clair uit Berkel en Rodenrijs.

Deelnemers

Het deelnemersveld in de Halve Marathon Oostland is zeer gemêleerd. Er staan die dag veel individuele lopers aan de start, maar dit jaar wil de organisatie – bestaande uit vrijwilligers onder leiding van Ferry van Lier – een oproep doen om meer teams enthousiast te krijgen om zich als deelnemer te melden. Niet alleen leuk om met elkaar de sportieve uitdaging aan te gaan, maar ook als sportieve rivaliteit met teams onderling. Dus een oproep naar bedrijven, organisaties, verenigingen, clubs, families, buurten, vrienden, scholen – bedenk het maar! – om mee te komen lopen op zondag 8 september.

Voorbeeld

De gemeente Lansingerland gaf vorig jaar al een sportief voorbeeld door met ruim veertig man een team te vormen en van start te gaan. Iedereen liep zijn eigen tempo, maar probeerde toch een leuke tijd neer te zetten bij het finishen.
“Het idee om mee te lopen ontstond spontaan ‘van onderaf’ en kreeg steeds meer aanhang,” kijkt Samir Amghar op vorig jaar terug. “Het sloot bovendien mooi aan bij de sportnota van Lansingerland om zoveel mogelijk inwoners aan te zetten te gaan sporten en daarmee Lansingerland op de kaart te zetten. Wat begon met een idee – ik loop graag en daagde mijn broer uit ook mee te lopen – groeide uit tot een leuke happening binnen het gemeentehuis. Er werd over gesproken, de groep groeide met de week en er werd volop getraind. Met als resultaat een zeer gemotiveerde groep aan de start op de verschillende afstanden. Ook dit jaar vormen we weer een team, herkenbaar aan de rood/wit/groene kleur van onze gemeente. We dagen graag anderen uit ons sportieve voorbeeld te volgen.”
Wethouder Ankie van Tatenhove: “Ik ben trots op dit initiatief van onze ambtenaren. Bewegen houdt gezond en draagt bij aan een vitale samenleving. Bewegen kan namelijk altijd en overal. Goed voor levendigheid en verbinding in een betrokken organisatie. De meerwaarde van sport en bewegen raakt niet alleen inwoners, maar kan ook bijdragen aan een positief imago van de gemeente. Hoogwaardige sportvoorzieningen en aandacht voor bijzondere sportprestaties zijn een visitekaartje voor Lansingerland en vergroten de aantrekkingskracht voor bedrijven die zich hier willen vestigen. Zo zetten we Lansingerland op de kaart.”

Informatie

Via de website www.halvemarathonoostland.nl kan worden ingeschreven voor de verschillende afstanden. Daar staat alle informatie op, ook om het sportieve initiatief te sponsoren of er aan deel te nemen als vrijwilliger.
Voorinschrijven kan tot en met zaterdag 31 augustus. Na-inschrijving kan op zowel zaterdag 7 september (van 10:00 uur tot 14:00 uur) als op zondag 8 september (van 10:00 uur tot één uur voor de start van de afzonderlijke onderdelen). Deze na-inschrijving vindt plaats in het CJMV-gebouw aan de Kerkweg 24 te Pijnacker (deze locatie is op nog geen 50 meter van de start). Bij de na-inschrijving kan gepind worden.