Bleiswijk - De vormdip van Weidevogels na de voorjaarsvakantie duurt voort. Het lukte de Bleiswijkers niet om te winnen van hekkensluiter Roda: 22-22.
Dat Weidevogels geen makkelijke middag zou hebben tegen de hekkensluiter, bleek al aan het begin van de wedstrijd. De thuisploeg speelde slordig en was de bal steeds snel kwijt, waardoor het niet lukte om uit te lopen. Weidevogels ging uiteindelijk met een nipte 12-11 voorsprong de pauze in.
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Weidevogels kwam regelmatig voor, maar Roda slaagde erin om steeds weer aan te haken. Vlak voor het einde kwamen de Bleiswijkers met 22-20 voor en leken zij de punten in eigen huis te houden. Het lukte Roda echter opnieuw om het verschil goed te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in een 22-22 gelijkspel.
"We kregen teveel strafworpen en vrije ballen tegen waardoor ze erbij bleven", aldus hoofdcoach Peter de Waard. "Of deze terecht waren of niet laat ik in het midden, we hadden hier gewoon ook slimmer mee om moeten gaan." De vormdip van zijn ploeg vindt hij lastig te verklaren. "Ik denk dat de balans in het team niet goed is. De komende weken moeten we voor het begin van de veldcompetitie dus even kijken hoe we de puzzel gaan leggen."
Aankomende zaterdag hoopt Weidevogels de volle buit te pakken in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. De ploeg gaat op bezoek bij nummer 7 Fiducia, waar Weidevogels thuiswedstrijd met 27-19 van won.