G-team TOGB speelt vriendschappelijk tegen G-team Excelsior

Berkel en Rodenrijs - Het G-team van TOGB vertrok op 31 januari in de welbekende zwart/gele clubkleuren richting het stadion van eredivisieclub Excelsior om daar een vriendschappelijke wedstrijd tegen het G-team van de Rotterdamse club te spelen.

De spanning was van menig koppie af te lezen deze middag. Het komt namelijk niet vaak voor dat je op het hoofdveld van het Donge & de Roo Stadion (voorheen Stadion Woudestein) mag spelen. Van de normaliter vier trainers van het team moesten er helaas drie trainers afzeggen. Xavier was ook nog na een operatie geblesseerd, maar werd gelukkig geassisteerd door twee dames uit het eerste vrouwenteam van Excelsior. De dames Lyn Groenewegen en Kamar Laamouz assisteerden Xavier of ze het TOGB team al jaren kenden.
Er waren van beide partijen vele fans meegekomen om hun cluppie maar ook de tegenpartij aan te moedigen. Na het uitwisselen van de vaantjes mocht TOGB aftrappen.
Er werd goed samengespeeld. Wie staat er vrij? Wie durft er het strafschopgebied in en wie durft de aanvallende dribbel te maken. Zo traint het TOGB G-team elke woensdagavond waarbij iedere training met een partijtje wordt afgesloten. Maar nu was het toch wel even anders dan tijdens de training.
Af en toe was er een veter los, maar de teams hielpen elkaar met veters strikken wat tekenend was voor het verdere verloop van de wedstrijd. De officiële KNVB scheidsrechter hoefde geen gele kaart te trekken en niemand moest vroegtijdig gaan douchen.
Keeper Rick moest flink aan de bak om de vele ballen van Excelsior uit het net te halen wat hem ook lukte. Ondanks zijn geweldige reddingen ging Excelsior er met de winst vandoor. Maar wat deden ze het goed. En wat zijn ze in de afgelopen jaren naar elkaar toegegroeid. Het geheel werd afgesloten met penalty’s schieten waarbij veel mooie goals voorbij kwamen.
Na de wedstrijd werd afscheid van elkaar genomen. Volgende keer is Excelsior te gast bij TOGB.
Lijkt het jou leuk om het team te versterken? Kom gerust kijken, speel twee keer mee en wordt dan gewoon lid van het leukste G-team in de regio.