Hattrick Michael de Rooy voor BVCB

Lansingerland - Het meest opvallend het afgelopen weekeinde was de promotie van de dames van Berkel naar de Topklasse. De mannen van Berkel verzamelden dure punten tegen het bezoekende SVC '08. BVCB gaf Terneuzense Boys geen schijn van kans. Soccer Boys zag zijn wedstrijd tien minuten voor tijd gestaakt door een vervelende blessure van Guido van Driel bij een stand van 1-1. TOGB ging op bezoek bij OSS '20 en hield net als in de eerste wedstrijd één punt over aan deze tweekamp.

BVCB - Terneuzense Boys: 4-1

De thuisploeg nam vanaf de aftrap het initiatief en zette meteen druk op de tegenstander. Na tien minuten kwam Terneuzense Boys voor het eerst over de middenlijn, maar zorgde wel direct voor verwarring in de Hoekse verdediging. Zonder kleerscheuren speelde BVCB zich onder de eerste druk vandaan. Na een kwartier zakte het spel van BVCB een beetje in en was er een fase waarin het niet soepel liep. Tot halverwege de eerste helft hielden beide opponenten elkaar in evenwicht. Een verre ingooi van Mike Hollenberg stond aan de basis van het eerste doelpunt, 1-0. Via de voet van Luijando viel de bal voor de inlopende Blom die met een resoluut schot Pijpelink kansloos liet. Nog ruim voor het eerste half uur was verstreken verdubbelde BVCB de voorsprong. De Rooy wist te profiteren van het voorbereidende werk van de Hoekse linksbuiten Luijando en tekende met een diagonaal schot in de verre hoek voor de 2-0. Luijando had in het vervolg een prima assist in huis voor De Rooy, die keurig de 3-0 ruststand op zijn naam zette. Met twee wissels bracht Boereboom een nieuw evenwicht in zijn ploeg. Dirk Bleichrodt maakte plaats voor Coen Barg en Blom werd vervangen door Menno Vooges. Een paar minuten voor het einde wet werd de eindstand bepaald op 4-1 na een goede corner van De Hoog die nog licht werd getoucheerd door De Rooy die daarmee zijn hattrick voltooide. Door deze winst neemt BVCB nu de derde plaats in, gedeeld met Xerxes/DZB. Laat de ploeg uit Rotterdam Zevenkamp nu net de tegenstander zijn in de volgende uitwedstrijd van BVCB.

Berkel - SVC '08: 2-0

Berkel heeft de wedstrijd tegen de ploeg uit Wassenaar aangegrepen om verder van de fatale plaatsen te komen en lijkt daarin door de overwinning op SVC '08 een belangrijke stap te hebben gezet. Als pluspunt van deze wedstrijd werd zowel door trainer Jan van der Lugt als zijn assistent Rein Buitenhuis het goede spel van de Berkelse formatie genoemd. Er werden geen kansen weggegeven en het middenveld bleek deze wedstrijd de touwtjes stevig in handen te hebben. Het enige minpunt noemde Van der Lugt het feit, dat Berkel te weinig doelpunten scoorde. De twee doelpunten van Berkel kwamen uit dode spelmomenten, hoekschoppen, waaruit zowel Emiel van der Breggen als Emrican Bagcan de bezoekende doelman het nakijken gaven. Een wedstrijd die Berkel meer lucht geeft voor het competitieslot komende zaterdag tegen HVC'10 in Hoek van Holland, een altijd wat beladen ontmoeting. "Maar als we zo overtuigend acteren als deze wedstrijd dan heb ik er vertrouwen in", kijkt Van der Lugt alvast vooruit.

Soccer Boys - Maense FC: 1-1 (gestaakt)

Een gebroken enkel van een speler van Soccer Boys was er de oorzaak van dat de wedstrijd tien minuten voor tijd werd gestaakt. De eerste helft werd er door de Bleiswijkers te slap gespeeld, waardoor ze al vroeg op een achterstand kwamen. De tweede helft waren de rollen omgedraaid en kwam Soccer Boys door de onverslaanbare Martijn Helmendach op gelijke hoogte. Hierna sloeg het noodlot toe. Guido van Driel brak op twee plaatsen zijn enkel, waardoor de wedstrijd werd onderbroken en verder spelen geen optie meer was. Gezien het programma en het naderende competitieslot zullen de tien minuten spelen waarschijnlijk deze week nog plaatsvinden.

OSS '20 - TOGB: 2-2

TOGB heeft de uitwedstrijd bij OSS ’20 met 2-2 gelijkgespeeld. Vanaf de strafschopstip schoot Dean Zandbergen TOGB in de achtste minuut op 0-1. Voor de pauze was het vanuit een corner dat OSS ’20 via Joep van de Rande langszij kwam. TOGB kwam de tweede helft goed uit de kleedkamer. Uit een snelle aanval was het Anthony Slierendrecht die na voorbereidend werk van Michel van der Elst en op aangeven van Dean Zandbergen de 1-2 binnenschoot. Een slordigheid in de verdediging van TOGB gaf zes minuten voor tijd Hidde van Dijk de kans om de 2-2 achter Moreno Zwarteveld te schieten, waardoor de gastheren net als in de eerste wedstrijd vlak voor tijd een punt veiligstelden. De staf van Mark Schuur heeft het aan het eind van het seizoen niet gemakkelijk met een selectie die zo goed als fit is. Het teleurstellen van spelers is dan onvermijdelijk. Zo zaten vaste waarden Finn Ameling, Leroy Zwarteveld en Max le Fevre zondag op de bank. De tweede helft verliep zoals vaker dit seizoen. TOGB dat met veel energie speelde, probeerde de tegenstander de wil op te leggen. Hierbij creëerde de brigade van Schuur voldoende kansen. Net als in de heenwedstrijd toen OSS ’20 vlak voor tijd de 2-2 maakte, viel deze ook zondag voor de gastheren.