Drie doelpunten Evan Blom voor BVCB

TOGB haalt op vreemde bodem drie punten op

Lansingerland- De voetbalclubs uit onze regio hebben afgelopen weekeinde goede zaken gedaan. Winst voor BVCB, TOGB en de vrouwen van Berkel. Daar waar de heren van laatstgenoemde club op de valreep een 3-3 deling moesten toestaan. Alleen Soccer Boys werd weer met een nederlaag geconfronteerd. Zaterdag weer nieuwe kansen met het volgende programma.

Rien Kuyvenhoven

SC Klarenbeek (v) - Berkel

Deze zaterdag bezoek uit Leiderdorp voor de vrouwen van Berkel. Berkel had er duidelijk zin in en probeerde vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander te overklassen om zo snel de score te kunnen openen. Kansen en mogelijkheden via Demi Verlangen, Isabel van Ommen en Lindy Hogedoorn in het eerste kwartier maar tot een treffer kwam het niet. Na een half uur was het wel raak, met een prima assist van Lindy Hogedoorn werd Amerens Bekkers in stelling gebracht en zij scoorde koppend, 1-0.
Nadat in de pauze even de puntjes op de i waren gezet was Berkel er klaar voor om na rust definitief toe te slaan, maar wel kansen voor beide teams.
Tien minuten voor tijd leek dan toch de beslissing te vallen. Het was Donna de Vos die Isabel van Ommen in stelling bracht en zij scoorde prima en beheerst de 2-0. Vlak voor tijd was het slotakkoord voor Lindy Hogedoorn want zij scoorde de 3-0 op aangeven want Anouk Angkotta en hiermee was het feest echt compleet. En nu wacht de uitbeurt in Klarenbeek.

Deze vereniging ontstond in 1991 als gevolg van de fusie tussen SV Pacelli en SV Klarenbeek, waarbij de oprichtingsdatum van 11 januari 1932 van de oudste club werd gehandhaafd. De club telt zeven afdelingen: biljart, fietsen, gymnastiek, handbal, schaatsen, voetbal en volleybal. De afdeling voetbal heeft ongeveer 600 leden en telt 11 seniorenteams (waarvan 3 vrouwenteams en 2 zaalvoetbalteams), 6 juniorenteams (waarvan 1 meisjesteam) en 6 pupillenteams. Daarnaast is er een team voor 5- en 6-jarigen en een 35+ en 45+ competitie. De club speelt op sportcomplex De Pauw dat onder meer drie wedstrijdvelden heeft. Het clubhuis, het hoofdveld en het daaraan parallel gelegen trainingsveld liggen in Voorst, de andere twee wedstrijdvelden liggen in Apeldoorn. In 1980 werd een afdeling voor meisjes- en damesvoetbal opgericht.

BVCB - De Zwerver

De Zwerver had veel moeite met BVCB. Het middenveld van de thuisclub kreeg weinig tijd om zich onder druk uit te spelen. Na zeven minuten lag dan ook het eerste doelpunt achter keeper Siggy Schutte. Een corner van BVCB werd slecht verwerkt door de achterhoede en de bal kwam voor een vrijstaande Rob Vrijenhoek van BVCB terecht die geen moeite had om de bal in het doel te schieten. 0-1. BVCB was in de counters vlijmscherp en daar had de Zwerver verdediging veel moeite mee.
Een afgeslagen voorzet kwam bij Evan Blom terecht die onhoudbaar voor Siggy Schutte de 0-2 aantekende. Af en toe kwam De Zwerver dicht bij het doel van BVCB maar echt gevaarlijk kon men niet worden. Een schot van Jesper Kusters werd gestopt door doelman van Ewijk. Evan Blom van BVCB kreeg alle kans op slag van rust om aan te leggen en opnieuw verdween de bal in het doel, 0-3. Direct na de rust was het een ander De Zwerver dat in het veld stond. Met agressief spel werd BVCB onder druk gezet en dat resulteerde al snel in een treffer. Nathan Silië liet keeper van Ewijk kansloos, 1-3. In plaats van de aansluitingstreffer scoorde Blom andermaal uit een snelle counter BVCB de 1-4. De wedstrijd was gespeeld. De 1-5 kwam in de 83e minuut tot stand via Sinar en was alleen voor de statistiek van belang. Zaterdag kan BVCB zijn mooie positie op de ranglijst thuis verdedigen.

CVV Zwervers is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Capelle aan den IJssel in Zuid-Holland, opgericht in 1930. De vereniging is de grootste voetbalvereniging van Capelle aan den IJssel, telt circa 750 spelende leden en bestaat uit circa 60 teams. CVV Zwervers heeft al sinds 2005 een Gehandicaptenteam (G-team). CVV Zwervers speelt op Sportpark Couwenhoek: een complex met een clubgebouw en vier velden met verlichting. Op het wedstrijdshirt van alle spelers staat sinds 2017 het logo van het goede doel Vrienden van het Sophia. Het standaardelftal maakte in 2022 de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Het eerste elftal speelt in 2022/23 in de Eerste klasse C. Trainer van de hoofdmacht van CVV Zwervers is vanaf het seizoen 2020/2021 Ton van Bremen.

Berkel - Vitesse Delft

Berkel was zaterdag uit bij Westlandia gelijk scherp aan de wedstrijd begonnen. Dit resulteerde in de eerste grote kans en die werd ook beloond. In de tweede minuut kwamen de bezoekers op een snelle 0-1 voorsprong. Na de vroege treffer bleef Berkel scherp en na vijftien minuten kwam het tot nog twee grote kansen. Maar in de achttiende minuut viel uit het niets de gelijkmaker.
Vlak na de aftrap voor de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop die werd over geschoten. Berkel wist wel op 1-2 te komen en via een snelle counter zelfs op 1-3.
Westlandia kon terug komen tot 2-3. Een spannend slot die uiteindelijk op 3-3 zou uitkomen omdat de thuisclub uit een dubieuze vrije trap de gelijkmaker op het scorebord bracht. Voor Berkel scoorden Bart van den Dool en tweemaal Emircan Bagcan. Zaterdag komt een Delftse formatie op bezoek.

De Christelijke Sportvereniging Vitesse Delft (C.S.V.D.) is een voetbalvereniging uit Delft. De club is op 14 september 1933 opgericht en speelde voor het eerst in de competitie 1933/1934, met drie elftallen. De club heeft een gedeeld sportcomplex met de buurvereniging SEP en volleybalvereniging Kratos'08. Het sportpark heeft, sinds een grootschalige renovatie in 2005, de beschikking over drie grasvelden, drie nieuwste-generatie goed omheinde en verlichte kunstgrasvelden en een sporthal. Beide voetbalverenigingen hebben de beschikking over een eigen hoofdveld.
De clubkleuren zijn rood/zwart. Het tenue is dan ook uit deze kleuren opgebouwd: Rood shirt met een zwarte V, zwart broekje en rode kousen met een zwarte band aan de bovenkant.

Soccer Boys - DSVP

Het blijft behelpen met de Bleiswijkse formatie wat betreft het behalen van de punten. Ook bij Zwarte Pijl aan de Boszoom in Rotterdam was het vooral in de eerste helft dat de Bleiswijkers de wedstrijd uit handen gaven wat een ruststand van 2-0 zou betekenen. Het herstel in de tweede helft was wel goed maar niet goed genoeg om aanspraak te maken op de punten. Wel een afgekeurd doelpunt van Soccer Boys waar uiteindelijk Ruben van den Bosch de stand nog een dragelijker aanzien zou geven waardoor het alsnog 3-1 zou worden. Leider Marcel de Rest :"Het zal dus zaterdag tegen DSVP de mouwen opstropen worden".

Het idee om in Pijnacker een zaterdagvoetbalclub op te richten was afkomstig van enkele leden van de Christelijke Jonge Mannen Vereniging. Zij kregen daarvoor de hulp van dominee Van Dam. Op 30 juli 1948 was Door Samenwerking Verkregen, Pijnacker een feit. Van Lien bedacht ook de naam: Door Samenwerking Verkregen. Later moest er van de KNVB nog de P van Pijnacker achter, omdat er elders in het land al een club met die naam was. Zo is het dus DSVP geworden. In de statuten werd opgenomen dat van de zeven bestuursleden er drie Nederlands Hervormd en twee Gereformeerd moesten zijn. De twee andere mochten "andersdenkend" zijn. Daar is men echter snel van afgestapt. De beginjaren van DSVP speelden zich af op een terrein aan de Boezemweg. Later is daar het bedrijventerrein De Boezem verrezen. Het was op alle fronten behelpen. DSVP's eerste terreinknecht was Sjaak Wenteler sr. Hij bracht de krijtlijnen aan met een borstel.

TOGB - Quick

TOGB heeft de laatste uitbeurt voor de winterstop op bezoek bij JOS Watergraafsmeer, verdient gewonnen. De geel zwarten kwamen in de eerste helft eenmaal tot scoren, verdubbelden de marge na rust naar 0-2 en stapten met een 1-2 zege als winnaar van het veld. TOGB-coach Mark Schuur moest de verrichtingen van zijn team, vanaf de tribune gadeslaan. Dit na de rode kaart van afgelopen zondag tegen O.S.S.’20. Schuur zag samen met de meegereisde TOGB-supporters een wedstrijd waarin TOGB de regie had, heel veel kansen kreeg en met drie punten van het veld stapte. Voor de rust was er toch de verdiende treffer voor TOGB. Een flitsende aanval belandde in de zestienmeter bij Max le Fevre. De aanvoerder zag Anthony Sliedrecht vrijstaan en bediende de vleugelaanvaller op maat. Slierendrecht zette met een droge knal TOGB op 0-1.
In de tweede helft kregen de geel zwarten, die JOS constant onder druk zetten, de beloning voor het harde werken. Weer was Max le Fevre de aangever bij de tweede treffer van TOGB die door Dean Zandbergen werd verzilverd, 0-2. Zondag komen er Haagse gasten op Het Hoge Land.

Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick is een Nederlandse omnisportvereniging uit Den Haag, waar voetbal en cricket gespeeld wordt. Een groep jongens richtte een voetbalclub op in 1896 en speelden op 1 maart 1896 de allereerste wedstrijd met een bal overgenomen van H.B.S. op een van de landjes tussen de 3e Obrechtstraat en de Schuytstraat, onder de naam Quick. De eerste officiële wedstrijd volgde in 1897 op een veld tegenover het huidige Gemeentemuseum. Na het veroveren van de kampioenstitel in 1900 van de Haagsche Voetbal Bond kwam Quick in de Nederlandsche Voetbal Bond (N.V.B.). Naast voetbal wordt er bij Quick ook cricket beoefend. De club telt meer dan 1400 leden en is daarmee één van de grootste voetbalclubs van Den Haag.