Ronald Ermes verruilt Sportclub Feyenoord voor Capelle

Bergschenhoek - Niet Excelsior Maassluis maar vierde divisionist VV Capelle wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe club van Ronald Ermes, de vroegere trainer van TOGB. De 41-jarige oefenmeester tekent op Sportpark ’t Slot een contract voor twee seizoenen.

Rien Kuyvenhoven

VV Capelle was zich gaan oriënteren op een nieuwe trainer voor volgend voetbalseizoen (2023-2024) en heeft in de persoon van Ronald Ermes de gewenste hoofdtrainer gevonden. Uit de gesprekken met Hoeksenaar Ronald Ermes is gebleken dat hij erg goed past bij de vereniging en zich zeker kon vinden in de visie die er is om aan de slag te gaan met deze selectie. Daarbij vond men in Capelle zijn sterke communicatieve en sociale vaardigheden en zijn gestructureerde werkwijze een pluspunt. Ruim een week geleden maakte Ermes kenbaar dat hij zijn aflopende contract bij Sportclub Feyenoord niet zou verlengen. De oud-trainer van onder meer TOGB, die op Varkenoord bezig is aan zijn tweede jaar, was vorig seizoen met de Rotterdammers dicht bij promotie naar de derde divisie. Dit seizoen verloopt met een huidige veertiende plek een stuk moeizamer voor de Sportclub. Ook bij Excelsior Maassluis was Ermes één van de voornaamste kandidaten voor de opvolging van Dogan Corneille. Beide partijen waren met elkaar in gesprek, maar tot een hereniging – de geboren Hagenaar was in Maassluis eerder actief als trainer van de beloften – kwam het niet.
De ervaring in het trainerschap die Ronald Ermes meeneemt was natuurlijk van groot belang. Ermes is geen onbekende in het (amateur)voetbal. De 41 jarige inwoner van Bergschenhoek is de afgelopen jaren werkzaam geweest bij Alphense Boys, ASWH, VV IJsselmeervogels, Excelsior Maassluis, TOGB en is momenteel nog de trainer van SC Feyenoord. Het nieuwe voetbalseizoen neemt hij bij de Capellenaren het stokje over van Roy Brinkman. De interim-trainer maakt het seizoen af als opvolger van de recent ontslagen Ralph Kalkman, die ontslagen werd na tegenvallende prestaties.