Bestuur TOGB zet Wil van Velzen (80) in het zonnetje

Berkel en Rodenrijs - Voor zijn familie had hij, Wil van Velzen, een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag georganiseerd. Het bestuur van voetbalvereniging TOGB had hier lucht van gekregen. Voor hun Erelid en Lid van Verdiensten zijn er dan vanzelfsprekend bloemen.

Wil van Velzen is niet de eerste de beste bij de Berkelse voetbalclub TOGB. Als actief speler kwam hij uit in de selectie. Toen nog op het veld achter de r.k.-kerk aan de Noordeindseweg. Hij maakte zich verdienstelijk als spits in het eerste elftal. Later zou hij heel veel jaren nog actief zijn in een vriendenelftal. De in die tijd Berkelse bakker had gezelschap van zijn broers Chris en Jan.
Na zijn actieve periode als speler maakte hij zich tientallen jaren lang verdienstelijk als bestuurslid van de club met als taak het secretariaat bij de voetbalafdeling. Ook behartigt hij al vele jaren via de KNVB de belangen van de club.
Voor al deze werkzaamheden kreeg hij eerder de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bij TOGB werden al zijn werkzaamheden voor de club beloond met onderscheidingen als Lid van Verdiensten en Erelid van de club. Wil van Velzen doet zijn werkzaamheden hoofdzakelijk op de achtergrond.
Genoeg redenen voor TOGB om hem op zijn tachtigste verjaardag in het zonnetje te zetten.