Jids Aleman wint ook de laatste MiniWegWedstrijd

Gouda - Op een regenachtige zaterdag kwam er een einde aan het seizoen van de MiniWegWedstrijden. Een seizoen dat bij de jongste jeugd werd gedomineerd door twee rijders. Jids Aleman van De Pedaalridders en Julia van der Woude van RWC Ahoy.

Allebei waren ze duidelijk te snel voor de eigen categorie 1, Jids is zelfs nog een jaar te jong voor deze categorie, en promoveerden ze naar categorie 2. Oudere kinderen en dus hogere weerstand. Maar ook hier bleken beiden een klasse apart. Jids had tot zaterdag al zijn wedstrijden gewonnen, Julia werd vaak tweede.
Het parcours van GRTC Excelsior was kletsnat door alle regen en het decor voor een nieuw duel. Vanuit de start was het Julia die het initiatief nam. Jids had een zwakke start en fietste eventjes achter in het veld van 10 renners. Na twee bochten schrok hij wakker en zette de achtervolging in. Julia had ondertussen alle andere renners achter zich gelaten en een groot gat geslagen. Jids moest dus volle bak in de achtervolging. Na een halve ronde had hij de aansluiting gevonden en reden ze samen weg. Ondanks meerdere aanvallen van beide renners wisten ze elkaar niet te lossen en bij het ingaan van de laatste ronde reden ze nog altijd samen. In de laatste ronde probeerde zowel Jids als Julia nog te ontsnappen maar het kwam aan op een sprint. Jids ging op het juiste moment aan en wist Julia nipt achter zich te houden. Met een banddikte verschil pakte hij zijn zesde overwinning in evenzoveel starts. Volgend jaar dus geen MiniWegWedstrijden meer voor hem, maar de echte KNWU-wedstrijden. Eerst wacht het winterseizoen op de renners met komend weekend de eerste veldrit.