Vrouwen Berkel en TOGB komen thuis in actie

Lansingerland - Het competitieprogramma voor komend weekeinde telt thuiswedstrijden voor TOGB en de vrouwen van CVV Berkel. Soccer Boys en Berkel komen in Delft in actie.

Rien Kuyvenhoven

Nieuw Lekkerland - BVCB

De vereniging Nieuw Lekkerland is vanaf de oprichting in 1932 gevestigd geweest aan de Klipperstraat. In juni 2011 is, na vele jaren overleg tussen vereniging en gemeente, begonnen met de aanleg van het nieuwe complex, dat deels op het bestaande complex werd aangelegd. Nieuw Lekkerland valt onder de gemeente Molenlanden. De thuiswedstrijden worden op het in 2012 betrokken complex aan de zuidrand van het dorp gespeeld. Het standaardelftal speelt sinds de degradatie uit de Hoofdklasse (zaterdag B) in het seizoen 2012/13 in de Eerste klasse zaterdag, voor het seizoen 2021/22 is het ingedeeld in 1C van West-II.
Het standaardelftal werd zes keer klassekampioen. In het seizoen 2009/10 eindigde het team op de vierde plek in 1C, dankzij de invoering van de Topklasse goed voor directe promotie naar de Hoofdklasse. Hier verbleef het drie opeenvolgende seizoenen.

Full Speed - Berkel

In het jaar 1923 besloot een aantal inwoners van Delft een voetbalclubje op te richten. Zij wilden hun club d.v.v. Ajax noemen. Deze naam stuitte echter op bezwaar bij de Haagse Voetbal Bond, om reden dat er in Amsterdam al een club onder die naam bestond. Uiteindelijk werd de naam Full Speed aangenomen. In het seizoen 1928/1929 speelde het 1e elftal in de 1e klasse. Echter halverwege het seizoen werd het elftal uit de competitie genomen doordat er een ongerechtigde speler bij Full Speed had meegedaan. Iedereen werd voor twee jaar geschorst. Dit zou de ondergang van Full Speed zijn geworden, ware het niet dat enkele geschorste bestuursleden toch weer stiekem aan het werk gingen en er werd contact gezocht met Zwaluwen. De historie van het huidige Full Speed komt voort uit de fusie van de Delftse Voetbal Vereniging Full Speed - Zwaluwen Combinatie en de Delftse Voetbal Vereniging Zuideinde op 18 September 1946.

DHL - Soccer Boys

Omgeven door hoge bomen en veel groen, gelegen op Sportpark Brasserskade Delft, dicht bij de wijk Ypenburg, bevindt zich deze familiaire club met ruim 700 leden. De hoofdactiviteit van de vereniging is voetbal, waar iedereen vanaf vier jaar (mini-F) tot ver boven de 35 jaar (veteranencompetitie) recreatief of op niveau kan voetballen. Met vernieuwde kunstvelden en een nieuw clubgebouw groeide de club mee met de toekomst en werd voortgebouwd op het rijke verleden van de club. In de jaren negentig was de grote vraag: waar blijft de nieuwe aanwas? Als eerste werd tijdens seizoen 1991-1992 getracht een dameselftal op de been te krijgen. Terwijl het ledenaantal bij de senioren wel toenam, moest echter worden geconstateerd dat het jeugdledenbestand daalde.
Seizoen 1992-1993 was op sportief gebied succesvol voor DHL. Het eerste van DHL greep de titel en mocht na twee jaar terug naar de derde klasse. De jeugdafdeling telt inmiddels zo’n 100 jeugdleden wat net genoeg is om met negen teams aan de competitie te beginnen.

TOGB - Blauw Geel '38

Blauw Geel '38 is een op 21 juni 1938 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Veghel. De clubkleuren zijn blauw-geel. Er wordt gespeeld op het Prins Willem Alexander Sportpark. Aantal leden1600, aantal velden zeven (drie kunstgras en vier natuurgras). Naast het feit dat Blauw Geel ’38 met 1600 leden een van de grootste voetbalverenigingen binnen de regio is, wordt vaak vergeten dat er buiten de wedstrijden en trainingen een grote groep mensen actief is die dit allemaal mogelijk maakt. Kortom, een actieve groep vrijwilligers die voortdurend op zoek is naar mensen die hun steentje bij willen dragen aan de sportieve successen van deze vereniging.

Berkel (VR) - Barendrecht

Als één van de grootste amateurverenigingen in Nederland is BVV Barendrecht een vereniging waar sportieve ambitie, plezier en voetbalontwikkeling voor alle doelgroepen centraal staan. De vrouwen en meisjestak binnen BVV Barendrecht is één van de grootste in de regio en nog altijd groeiende. Zij hechten veel waarde aan de doorstroming van jeugdspeelsters richting de seniorenselecties. Het doel van de vereniging is om speelsters en trainers voortdurend een leeromgeving aan te bieden waarin zij zich continu kunnen ontwikkelen. De jeugdopleiding van BVV Barendrecht is een gecertificeerde regionale jeugdopleiding en partner van de Feyenoord Academy.