Regio - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli vond bij Manege De Prinsenstad in Delft het KNHS Zuid-Holland outdoor regiokampioenschap springen en het verenigingskampioenschap plaats. Er werden 14 regiokampioenen gehuldigd en 23 startbewijzen vergeven voor de Hippiade volgende maand.
Twee amazones wisten twee regiokampioenstitels te bemachtigen. Eén van hen is Guusje Gaasbeek uit Bleiswijk met pony's 1,00 en 1,10 cat DE. Guusje maakte een dubbelslag. Met Emilinda won ze met twee foutloze ritten de klasse 1.00 categorie DE en met I Easter Ivy HBL was ze met vier strafpunten over twee manches de beste combinatie in de klasse 1,10 categorie DE.
"We moesten het programma aanpasssen vanwege de dreigende extreme hitte op zondag die uiteindelijk is uitgebleven", zegt Diana Dessing, manager Wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. "Gelukkig waren de organisatie van Manege de Prinsenstad, maar ook deelnemers, wedstrijdcommissie, etc. super flexibel en is het programma aangepast. Daardoor hebben we een mooi regiokampioenschap springen gehad en geweldige winnaars."
De Hippiade is van 16 tot en met 27 augustus in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.