Van NK podium door naar internationaal racen in Le Mans

Berkel en Rodenrijs - Het was een drukke maand voor Joep Breedveld. Samen met het welbekende JJ Racing Team, powered by JVD Power, reed hij deze maand maar liefst drie races. En de volgende race komt er alweer aan: in Le Mans, Frankrijk, van 25 tot en met 30 juli aanstaande.

Allereerst reed hij mee met de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap, dat op het circuit van Karting des Fagnes in Mariembourg (B) verreden werd. Ondanks het goede resultaat van een P2 na de Qualifying Heats op zaterdag, verliepen de races van zondag niet zoals Joep hoopte en was hij met het uiteindelijke resultaat van een P6 aan het einde van dat weekend dan ook niet tevreden. Het weekend direct erna vond de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Chrono 2Takt plaats op het Circuit de Landsard bij Eindhoven. “Voor het klassement was het belangrijk in deze race echt goed te scoren. En dat is gelukt! Ik kwalificeerde met de derde snelste tijd op de baan en won daarna de PreFinal. In de Final lag ik ook lang op kop, maar werd uiteindelijk toch ingehaald en eindigde die race op de tweede plek. Mijn derde podium in de eerste drie rondes van het NK, plus wederom goede punten gehaald voor het klassement waar ik nu zonder schrapresultaat bovenaan sta. Met schrapresultaat sta ik derde met nog vier rondes te gaan."
De laatste race van de drie op rij was weer in Mariembourg. Nu ging het om de tweede ronde van de BNL Karting Series, een serie races waar rijders uit heel Europa aan meedoen. “De meesten van hen hebben al jarenlange ervaring in deze klasse. Dat merk je zeker ook op de baan, maar al ben ik net dit jaar begonnen met deze klasse (Rotax Senior Max), toch lukt het goed met hen in de top mee te rijden.” Ondanks een tegenvallende kwalificatie, kon Joep wat plaatsen winnen tijdens de races en uiteindelijk net in de Top 10 eindigen van het totaal van 55 rijders in zijn klasse.

Le Mans

En die volgende race komt er ook alweer aan: Joep gaat deze zomer deelnemen aan de Rotax International Trophy in het Franse Le Mans. Een groot race-evenement op de kartbaan bij het legendarische circuit van de 24H van Le Mans. Aan dit evenement doen een paar honderd rijders mee van over heel de wereld. Er wordt een week lang getraind en geraced om zoveel mogelijk punten te behalen. Op basis van die punten wordt de startpositie van de Finals aan het einde van die week bepaald. “Het wordt een heel spannende race-week. Vorig jaar in de Junior Max klasse kwalificeerde ik als vijfde en reed ik met een gebroken pols de races uit om uiteindelijk als achtste te eindigen. Dit jaar in de Senior Max klasse zal het er vast heftig aan toe gaan, maar ik ga ervoor.”
Wilt u Joep van afstand aanmoedigen en hem voor deze race sponsoren? Neem dan contact met hem op via www.joepbreedveld.nl, via Facebook of per mail op joep.breedveld@hotmail.com.