Maasland - Weidevogels 1 is er dit weekend opnieuw in geslaagd om een wedstrijd goed af te sluiten. De Bleiswijkers speelden een moeizame wedstrijd, maar waren uiteindelijk toch te sterk voor bekende tegenstander ODO uit Maasland. In eerste instantie leek het er niet op dat Weidevogels de wedstrijd in Maasland ging winnen. ODO nam brutaal de voorsprong, maar na de 6-3 kroop Weidevogels weer dichterbij. Bij rust was het verschil nog maar een doelpint: 8-7.
De Bleiswijkers kwamen vervolgens sterk de kleedkamer uit. Ze draaiden hun achterstand om naar een 9-14 voorsprong. Volgens hoofdcoach Peter de Waard maakten die vijf minuten het verschil. “Tegen ODO zijn het altijd lastige wedstrijden. Ze hebben het verdedigend altijd goed op orde en leveren daarnaast ook veel strijd. Uiteindelijk konden we in de vijf minuten na rust het verschil maken toen ze even verslapten.” ODO knokte zich in het resterende gedeelte van de tweede helft nog wel terug tot 13-15, maar de overwinning voor Weidevogels kwam niet meer in gevaar. De Bleiswijkers speelden de wedstrijd gecontroleerd uit tot een 14-16 eindstand.
De eerstvolgende wedstrijd van Weidevogels 1 is op zaterdag 11 juni. Ze gaan dan op bezoek bij Twist in Vlaardingen, de nummer vier uit de poule. Bij winst verstevigt Weidevogels haar tweede plaats en maakt het bij verlies van koploper Tjoba nog kans op promotie naar de eerste klasse.