Voorzitter Joost Oudshoorn: "We zijn niet enkel een Padelclub"

Tennisvereniging LTC Triomf overvallen door het succes

Bergschenhoek - Er gebeurt veel rondom padel in Lansingerland. Iedere zichzelf respecterende sportvereniging lijkt bevangen te zijn door deze vrij nieuwe sport. De groei van deze sport zit er behoorlijk in. Zo ook bij de Bergschenhoekse tennisverenging LTC Triomf. Voorzitter Joost Oudshoorn en Patrick Kuijt, bestuurslid, hierover: "Wij zijn enorm gegroeid afgelopen jaar. Binnenkort zullen we drie extra padelbanen openen. En als lid van onze vereniging mag je beide doen, tennis of padel".

Rien Kuyvenhoven

Vanwege het dynamische karakter en doordat het eenvoudig te leren is, heeft de groei van padel de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Sinds juni 2020 is LTC Triomf in Bergschenhoek trotse bezitter van twee padelbanen. Dit jaar nog, hopen zij, zullen zij beschikken over nog eens drie padelbanen. Dan wordt verwacht met een totaal van vijf banen voldoende mogelijkheden te hebben voor het spelen van deze populaire sport op alle niveaus en in alle vormen. Ook de twee genoemde bestuursleden van Triomf kijken nog steeds met verbazing terug wat de vereniging het afgelopen jaar is overkomen. "Ja, er is veel gebeurd", zegt Patrick Kuijt. "Vorig jaar hebben we twee banen geopend al zijn we natuurlijk een tennisvereniging. Maar toen al zijn we overvallen door het succes. We kwamen direct tot honderdvijftig gebruikers en uiteindelijk ook honderd nieuwe leden. En als lid van onze verenigingen mag je beide onderdelen doen tegen dezelfde prijs van het lidmaatschap. Oudere leden die soms uitgekeken zijn op tennis zien ook bij deze sport weer mogelijkheden."

Aantrekkelijk

Padel is zeer eenvoudig aan te leren. Het gebruik van het korte padelracket en de padelbal heb je binnen vijf minuten onder de knie. Na een korte uitleg van de spelregels ben je al klaar om een eerste wedstrijd te spelen. Het is daarmee een zeer laagdrempelige sport die zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis is er niet veel technische training nodig om toch te kunnen genieten van een leuke partij.
Ook Triomf - voorzitter Joost Oudshoorn is helemaal begaan met de ontwikkelingen aan De Sporthoek waar Triomf zijn domein heeft. Hij zegt het met overtuiging dat ook tennisleden en ook wat oudere leden van zijn vereniging deze sport hebben omarmd. "Deze combinatie slaat geweldig aan", weet hij met enige trots te melden. "De eerste banen hebben we met steun van de gemeente financieel kunnen behappen. Maar de animo is zo groot dat we een jaar geleden al hebben besloten uit te breiden. Het draagvlak bij de leden op de vergadering was duidelijk. Wederom werden we hierdoor overdonderd en er werden op dat front initiatieven ondernomen. We weten ook dat er nog meer van deze plannen zijn in Lansingerland dus dat laat ook zien hoe deze sport in opkomst is. We gaan op eigen kracht en uiteindelijk willen we ook dé Padelclub van Lansingerland worden. De nieuwe banen hebben we in eigen beheer maar het ging toch wat kosten. Ik ben er trots op dat we de aan leden aangeboden certificaten van duizend euro binnen de kortste keren aan de man konden brengen waardoor we aan de twee ton kwamen om onze plannen uit te voeren." Voorzitter Oudshoorn zag het ledental van de club binnen een jaar van achthonderdvijftig naar twaalfhonderd stijgen.

Combineren

Bij Triomf kun je competitie spelen op alle niveaus en organiseren ze veel activiteiten. Denk hierbij aan een jaarlijks Open Toernooi, Clubkampioenschappen, funtoernooien en een laddercompetitie.
Patrick Kuijt: "In de eerste competitie padel hadden we vier teams, dit jaar tweeëntwintig en ook zesenvijftig tennisteams en we hebben een Padelschool waar Arwin Romeijn de scepter zwaait. Het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin heeft. Nu hebben we nog geen faciliteiten voor de jeugd maar die krijgt ook steeds meer aandacht als we bijvoorbeeld clubkampioenschappen van beide onderdelen willen combineren."
Joost Oudshoorn over de toekomst van Triomf. "Wij zijn de goedkoopste tennisvereniging van Lansingerland. Wel hebben we nu een limiet van per lid vijf keer per week padellen omdat we nog te veel gegadigden hebben voor de plekken. Als vereniging hebben we met de twee eerste banen een leidende rol in Lansingerland genomen. En het één versterkt het andere, maar ik heb goede moed dat de drie andere banen er spoedig zijn."

Arwin Romeijn

Padel werd door de beheerder van de padelschool, Arwin Romeijn, ontdekt in Spanje en hij was direct verkocht. Tijdens een tennisreis ontdekte hij hoe laagdrempelig, dynamisch en enorm plezierig deze racketsport is. Terug in Nederland wilde hij direct verder met padel. Tot zijn teleurstelling waren er nog maar weinig banen in Nederland. Hij vroeg zich af hoe het kan dat padel nog zo weinig bekend is in Nederland. De missie ontstond: Padel, iedereen moet de sport leren kennen op de juiste manier. Arwin Romeijn hierover: "In 2017 ging ik met mijn rugtas naar de KvK om mijzelf in te schrijven als: Padel-Only Academy. Momenteel ben ik als ZZP'er aan de slag en is Padel Only uitgegroeid tot een Padelschool met een trainersteam van acht trainers. Samen met het team van Padel trainers brengen wij op meerdere locaties in deze regio en Noord-Brabant kwaliteit, plezier en ontwikkeling".
Inlichtingen of aanmeldingen kunnen gedaan worden via: padel@ltctriomf.nl of www.ltctriomf.nl.