Bleiswijk - Vrijdag 24 september was het weer zover! Silvercup voor HVB Heren 1. Een mooi affiche stond er op het programma. Bleiswijk tegen Wateringse Veld. Het was een herhaling van de Silvercup van 2020. Toen won Wateringse Veld met 4-2. De mannen van Bleiswijk waren gebrand om te winnen. Dat lieten ze al snel na het eerste fluitsignaal horen. De spitsen kregen voorin vaak de bal, maar wisten het niet af te maken. Maar ook Wateringse Veld kreeg kansen. Gelukkig stond Robert Baelde de wedstrijd van zijn leven te keepen. In het tweede kwart gaf Rick de Haan een mooie schijnflats naar Yannic van Willigen die hem vervolgens via de achterlijn vooraf op Nick Otter. Met een fraaie draaibeweging en een snoeihard schot maakte hij de 1-0 voor HVB. In de rust was het de taak van Wateringse Veld om het anders aan te pakken. Ze zetten in de tweede helft een hogere druk neer. Het was even schakelen voor HVB, maar ze hockeyden hier goed onderuit. Een fraaie combinatie tussen Kes van den Boogaard en Bram van Manen was het begin van de 2-0. Met een klein wipje passeerde Bram de laatste man en sloeg de bal via de binnenkant van de paal binnen. Wateringse Veld moest nu alles op alles zetten om dit recht te trekken. Ze haalden hun keeper eruit om de laatste 5 minuten met een man meer te spelen. Doordat Robert de wedstrijd van zijn leven keepte bleef de stand 2-0. HNB bedankt hun supporters en sponsor Havecon.