Eerste hulp bij afval scheiden!

Deze week ontvangt u in uw brievenbus een nieuwsbrief waarin u antwoord krijgt op vragen als Waarom scheiden we afval? en Waarom is het zo belangrijk? Bij de nieuwsbrief vindt u een scheidingswijzer, een handig overzicht met tips over hoe uw afval het beste te scheiden.

Welk afval hoort nu waar?

Wist u bijvoorbeeld dat kuipjes voor boter, saus en smeerkaas in de PMD zak mogen en riemen en tassen in de textielcontainer? In Lansingerland zijn we inmiddels goed op weg om zoveel mogelijk afval als nieuwe grondstof te hergebruiken. Toch gaan er nog steeds grondstoffen verloren. Dat is zonde en daar moeten we wat aan doen. Het is de bedoeling dat de scheidingswijzer nog meer bijdraagt aan het apart inzamelen van bruikbare grondstoffen.

Niets ontvangen?

Bent u al bewust bezig met het voorkomen van afval? Dan heeft u waarschijnlijk een Nee-Nee of Nee-Ja sticker op uw brievenbus geplakt. In dat geval heeft u de nieuwsbrief en de scheidingswijzer mogelijk niet ontvangen. U kunt de nieuwsbrief (pdf, 1,64MB) en de scheidingswijzer (pdf, 1MB) ook downloaden en digitaal bekijken.
Afval scheiden, gewoon doen!
Info: www.lansingerland.nl.