Samen Lansingerland

SchuldHulpMaatje helpt je om schuldenvrij te leven

Lansingerland - Steeds meer mensen, waaronder veel jongeren, hebben schulden. Dit komt mede door het gemak van achteraf betalen. Via creditcard, Riverty of Klarna kun je bij een webshop bestellen en later betalen. Natuurlijk is het de bedoeling dat je, na ontvangst van je bestelling, de rekening alsnog betaalt.
Peter gebruikte deze diensten ook, toen hij merkte hoe makkelijk dit was.

“Je kunt hierdoor online heel eenvoudig bestellen", vertelt hij, "maar als je niet direct na levering betaalt, vergeet je het ook heel makkelijk.” Als je vervolgens een herinnering ontvangt, dan kan dat wel eens financieel slecht uitkomen. De betaling kan dan vaak met één muisklik opnieuw worden uitgesteld. En zo raakte Peter in de problemen. Op enig moment had hij bijna € 1.000 open staan bij diverse betaaldiensten. “Doordat ik niet meteen hoefde te betalen, had ik in mijn hoofd geld ‘over’. En daar deed ik dan leuke dingen van.” Toen hij niet op tijd betaalde, kreeg hij herinneringsbrieven en de mogelijkheid om alsnog binnen veertien dagen te betalen. Als hij dat niet deed, zou zijn dossier worden overgedragen aan een incassobureau (met bijkomende kosten).
Dat was het moment dat Peter zich realiseerde hoe dom hij bezig was. Met heel veel schaamte vertelde hij zijn ouders over zijn financiële situatie. Natuurlijk waren zij boos, maar ze waren ook bereid om hem te helpen. Zij wilden het openstaande bedrag voorschieten, als hij hulp zou zoeken om te leren verstandiger met geld om te gaan. En het voorgeschoten bedrag moest hij terugbetalen.
Peter zocht en vond hulp bij SchuldHulpMaatje Lansingerland. Samen met een maatje ging hij aan de slag om zijn financiën op orde te brengen. Ze keken samen wat Peter elke maand kon aflossen aan zijn ouders. Dit was geen groot bedrag, maar Peter betaalde uiteindelijk wel zijn hele schuld af. En de betaaldiensten? Daar maakt Peter geen gebruik meer van. Hij betaalt nu al zijn aankopen direct en als hij geen geld heeft, dan houdt het op!
Wil jij ook verstandiger met je geld leren omgaan of wil je problematische schulden voorkomen? Meld je dan nu, via www.benjijschuldenvrij.nl, aan bij SchuldHulpMaatje Lansingerland of telefonisch 06 - 227 533 06. Er staan gecertificeerde vrijwilligers klaar om je te helpen.

Samen Lansingerland

Samen Lansingerland is hét loket waar inwoners van Lansingerland terecht kunnen met hun hulpvragen of als zij vrijwillige hulp willen bieden. Zit je met andere vragen waar je niet uitkomt? Blijf niet tobben. Naast de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje zijn er nog veel meer vrijwilligersorganisaties: er is er altijd wel één waar je je vraag kunt stellen en die je verder kan helpen.
Kijk op https://www.komerbijlansingerland.nl/ik-zoek-hulp , bel 010 - 310 10 12 of mail naar info@swsl.nl.
.